Zonguldak Kara Elmas Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu kardeş okul projesi kapsamında Şanlıurfa merkeze bağlı İncik Köyü İlköğretim Okulu'nu kardeş okul ilan etti.

Zonguldak'tan Şanlıurfa'ya gelen Mevlüt Bektaş, İlker İmece, Tolga Arslan, Fadime Arslan, Gökcan Mar, Ekrem Karşan, Ebru Tetik ve Gülden Yalçınkaya isimli öğrenciler kendi aralarında topladıkları giyim, kırtasiye, oyuncak ve kitaplardan oluşan yardım paketini Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan kardeş okul projesi kapsamında İncik İlköğretim Okulu öğrencilerine dağıttılar. İncik köyüne hareket etmeden önce Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin'i makamında Ziyaret eden Zonguldak Kara Elmas Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu öğrencileri adına bir konuşma yapan Gülten Yalçınkaya, "Son zamanlarda Şanlıurfa'da eğitim alanında yapılan çalışmaları basından ve kamuoyundan takip ediyorduk.
Biz de bu yapılan çalışmalara bir katkı olsun diye öğrenci arkadaşlarımızla kendi aramızda topladığımız giyim, kırtasiye, oyuncak ve kitap gibi yardım malzemelerini internetten bağlantı kurduğumuz İncik Köyü İlköğretim Okulu'nu kardeş okul seçerek teslim etmenin heyecanını yaşıyoruz" dedi.
Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ise, "Zonguldak'tan Şanlıurfa'ya kadar gelip bir köy okulumuzu kardeş okul seçen bu genç arkadaşlarımızın anlamlı ve örnek davranışı bizleri oldukça duygulandırdı. İlimizde eğitim alanında yaptığımız hamlelerin, ülkemizin çok uzak bir noktasından görülmesi ve cevap verilmesi memnuniyet vericidir. Bundan birkaç gün önce de Ankara'da bir hanımefendi emekli olmuş, ilk maaşını ilimizdeki eğitim çalışmalarında kullanılmak üzere bağışlamıştır. Bunun gibi anlamlı ve örnek davranışları gerçekleştiren genç kardeşlerimizi bir kez daha kutluyorum" dedi.