Antalya'da düzenlenen 3. Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'na ikinci kez katıldıklarını söyleyen Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Renda Okay, geçen yılki fuarın da güzel geçtiğini ancak bu yıl daha yoğun olduğunu söyledi.
Fuara beş oda olarak katıldıklarını söyleyen Okay, Zonguldak  içerisinde Ereğli, Devrek, Alaplı, Çaycuma olmak üzere dört ilçemizle katıldık. Zonguldak bir maden şehri. 5 gün boyunca burada ürünlerimizi tanıtacağız dedi.
Okay, Devrek ilçesinin ünlü bastonlarını da burada sergilediklerini söyledi.
Alaplı'da bir fındık bölgesi olduğunu söyleyen Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç ise bölgede üretilen fındığın dünya ülkelerine ihraç edildiğini söyledi.
Alaplı'da entegre tesislerin olduğunu kaydeden Kılıç, şöyle konuştu: Fuarda biz de kendi yöremizin ürünlerini tanıtmak istedik. Bizim bölgemiz fındık bölgesi. Bölgemizde yetişen fındık dünyaya ihraç ediliyor. Bunu biraz daha tanıtmak istedik. Yıllık 15 bin ton civarında fındık üretiyoruz, bunun büyük bir kısmını, yüzde 70'ni ihraç ediyoruz. Alaplı'da bizim entegre tesislerimiz var. Ayrı-ca, bölgemizde bal çok. Kestane balı diye tabir ettiğimiz balımız aynı Karadeniz'deki bal gibi ünlüdür.