Ramazan ayında bol miktarda gıda maddelerinin tüketildiğini belirten uzmanlar, gıda maddelerin evde muhafaza ve kullanımı konusunda uyarılarda bulundu.Zonguldak İl Tarım Müdür Yardımcısı Cemalettin Çataklı, Ramazan ayının en bol gıda tüketimlerinin olduğu dönem olduğunu hatırlatarak, evde gıda maddelerinin muhafazası ve kullanımı konusunda uyarılardı bulundu. Öncelikle mutfak hijyenine dikkat edilmesi, uygun malzemeden yapılmış mutfak eşyası kullanılması konusunda tüketicileri uyaran Çataklı, çapraz bulaşmaya sebep olmaması için tüketilecek gıdalar, riskli gıdalar ve pişirilecek gıdalar için ayrı ayrı mutfak ekipmanı kullanılmasını istedi. Ayrıca Çataklı, buzdolabında muhafaza edilen ürünlerin ağzı kapalı olmalı ve birbirleri ile temas etmesinin önlenmesi gerektiğini de vurguladı. Günlük yaşamda en çok tüketilen süt ve süt ürünlerinin buzdolabı koşullarında yani 0-4 derecede muhafaza edilmesini isteyen Çataklı, bozulmuş sütlerin kestirilerek, başka süt ürünlerinin yapımı için kullanılmamasını anlattı.
YUMURTALARIN KORUNMASI
Müdür Yardımcısı Çataklı, yumurtaların da süt ve süt ürünleri gibi en sık tüketilen gıdaların başında geldiğini hatırlatarak, saklanma koşullarının aynı olduğunu ifade etti. Çataklı, yumurtaların da buzdolabı ortamında muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, "Yumurta, buzdolabında yıkanmadan muhafaza edilmeli ve tüketileceği zaman yıkanmalıdır. Eller yumurta ile temas ettikten sonra mutlaka yıkanmalıdır" diye konuştu.