Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı “Gönül Köprüsü Projesi” kapsamında Uşak’tan Çaycuma’ya gelen 40 öğrenci, İsmail Hakkı Tonguç Yatılı İlköğretim Okulu’nda misafir ediliyor. Öğrencilerin pansiyondaki kahvaltılarına Kaymakam Vekili Sinan İnaltekin, Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen ve Okul Müdürü Cengiz Erdaş eşlik ederek öğrencilerle sohbet ettiler.
40 misafir öğrenciyi ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen, “Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell’in gerçekleştiği protokol gereği öğrenciler değişik illerde misafir ediliyor. Misafirlerimiz bizim öğrencilerimizle çok iyi kaynaştılar İlçemizin öğrencileri de bu proje kapsamında Manisa’ya gittiler. Öğrencileri yöremizin en güzel yerlerini gezdirmeye ve tüm imkanlarından faydalandırmaya çalışıyoruz. Dört gün boyunca misafir edeceğimiz öğrencilerimizin çok memnun olduklarını görüyoruz” diye konuştu.
Uşak’tan gelen öğrencilere eşlik eden öğretmen Murat Hatip ise, kendilere bu imkanı tanıyan Uşak Valisi ile Milli Eğitim Müdürlüğü personeline teşekkür etti. Öğretmen Hatip, “Uşaktan sizlere öğrenci ve velilerimizin kucak dolusu selamını getirdik.
40 öğrencimiz sevgi yumağı olarak burada köprülerini kurdular. Bizleri sıcak bir şekilde karşılayan Okul Müdürü Cengiz Bey’e çok teşekkür ediyorum” diyerek memleketi Uşak’tan getirdikleri yöresel ürünleri Kaymakam Vekili Sinan İnaltekin, Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen’e hediye ettiler. Konuk öğrenciler, dört gün boyunca ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezecekler.