GMİS’in TTK Genel Müdürüne yaptığı ziyarette yatırımlar konuşuldu.

 

 GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu ile Yönetim Kurulu Üyeleri, TTK Genel Müdürü Burhan İnan’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüş alışverişinde bulundular. Ziyarette TTK’ya yapılacak yatırımların konuşulduğu bildirildi. Konuyla ilgili GMİS Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:

 

Son dönemdeki gelişmeler ile TTK’nın bugünü ve yarını ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Genel Müdür İnan’ı ziyaret ettiklerini söyleyen GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, “Kurumun geleceği için neler yapılabileceği konusundaki düşüncelerimizi Sayın Genel Müdür ile paylaşacağız. TTK’da çalışan üyelerimizi ilgilendiren ve 2011 yılı başında görüşmelerine başlayacağımız toplu iş sözleşmesi ile ilgili genel bir ön değerlendirme yapacağız. Karadon’da 17 Mayıs’ta meydana gelen kazadan bugüne kadar cenazeleri çıkarılamayan iki maden işçisi arkadaşımızın biran önce çıkarılabilmesi için neler yapılacağı konusunda da görüş alışverişinde bulunacağız” dedi.

TTK Genel Müdürü Burhan İnan, “Hepimizin ortak paydası Türkiye Taşkömürü Kurumu. Kurumun yaşaması, yaşatılması için, bu bölgede rezerv olduğu sürece üretilmeye devam etmesi için çalışıyoruz.  Sendika ile kurumu ikiz kardeş olarak görüyorum. Eğer birlikte hareket edersek bir çok şeyi aşarız, başarılı oluruz” dedi.

TTK’YA 55 MİLYON TL YATIRIM YAPILACAK

Ankara’da 2011 yılı yatırım programları ile ilgili toplantılara katıldığını belirten TTK Genel Müdürü Burhan İnan, “Bu toplantılarda Türkiye Taşkömürü Kurumu adına olumlu sonuçlar aldık” dedi.

2011 yılı için kullanılabilecek en üst sınır olan 55 milyon liralık yatırımın TTK’ya yapılacağını belirten İnan, böylece 2004-2011 yılları arasında ton başına ortalama yatırım miktarının 13 dolar olacağını kaydetti. İnan, 1990 ile 2003 yılları arasında ton başına ortalama yatırımın 4 dolar düzeyinde olduğunu hatırlattı.

KARADON KUYU İÇİN ŞARTNAME HAZIR

17 Mayıs’ta TTK Karadon Müessesesi’nin -540 kodunda hazırlık çalışmaları sırasında meydana gelen grizu patlamasında tahrip olan Karadon Yeni Servis Kuyusu’nun onarımı için uluslararası ihaleye çıkılacağını ifade eden İnan, şartnamenin hazır olduğunu ve en kısa sürede ihalenin sonuçlandırılarak çalışmalara başlanacağını kaydetti.

İnan, kazada kuyuya düştükleri belirlenen iki maden işçisinin cenazesinin çıkarılması çalışmalarının da aynı kapsamda yürütüleceğini söyledi.

KÖMÜR FİYATLARI ARTACAK

Dünya Madencilik Kongresi’nin 27’ncisinin Türkiye de yapıldığını ve kendisinin de bu kongreye katıldığını belirten TTK Genel Müdürü Burhan İnan, “Dünyanın hemen hemen her ülkesinden davetlinin katıldığı kongrede kömürün üretilmesi ile ilgili yeni gelişmeleri izledik. Dünya Madencilik Kongresi’nde önümüzdeki yıllarda kömür fiyatlarının artacağı yönünde bir sonuç çıktı” dedi.