Karaelmas Gazeteciler Derneği’nde bayramın üçüncü günü gerçekleştirilen bayramlaşmada deneyimli gazeteciler genç gazetecilerle deneyimlerini paylaştılar. Saat 13.00’de başlayan bayramlaşma saat 15.30’a kadar devam etti.

Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin bayramın üçüncü günü gerçekleştirilen bayramlaşmasında çok sayı da gazeteci katıldı. Emektar ve usta gazeteciler Çetin Sezgin, Kemal Uru, Şaban Yılmaz genç muhabirlere anılarını ve tecrübelerini anlatırken çok çalışmalarını istediler.

Dernek Başkanı Atilla Öksüz muhabirlerin daha cesaretli, daha girişimci olmalarının kendilerine yarayacağını belirterek; “Herkesin sıkıntısı olabilir ama buralara takılıp kalırsak kendimizi geliştiremeyiz. Gözlerimizle para kazanıyorsak, bu işi yapıyorsak daha iyi görmek zorundayız. ‘Günde iki haber yaparım, alacağım paraya bakarım’ şeklindeki bakış açısı gazetecilikte geçerli değil. Bu yüzden önce kendimiz için ürettiğimizi, üretmek zorunda olduğumuzu unutmamalıyız. Yoksa kendi geleceğimizi hazırlayamayız. Bunlar o kadar çok zor şeyler değil. Biraz bakış açımızı değiştirmek gerekiyor. Genç gazeteciler olarak ustaların yaşadıklarından yola çıkıp kendimizi sorgulamamız gerekiyor” dedi.

Kemal Uru, geçmiş dönemlerdeki zorlu şartların yanında bugün yapılan gazeteciliğin çok daha kolay olmasına karşın içerik ve yayıncılık konusunda geriye gidiş olduğunu bu durumu üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.

Çetin Sezgin ise, genç muhabirlerin fotoğraf ve benzeri yarışmalara ilgisiz, duyarsız olmalarının kendi geleceklerini köreltmek anlamına geldiğini belirtti.

Genç muhabirler de sohbete katılarak zamanlarının çok yoğun geçtiğini belirtirken tavsiyeleri dikkate alacaklarını ifade ettiler.

 

Bayramlaşma programının ilerleyen dakikalarında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto, eski Başkanlardan Nail Güreli ile gazeteci Tümer Argın aranarak bayramları kutlandı. Erinç, Olcayto, Güreli ve Argın da Zonguldak’ta görev yapan gazetecilerin bayramlarını kutlayarak selamlarını ilettiler.