Güney Afrika'daki Kongo Cumhuriyeti'nden bir heyet Kdz. Ereğli'ye gelerek tersaneler bölgesindeki Ustaoğlu Gemi Tersanesi'nde incelemeler yaptı. Kongo'de tersane kurmak için ilçeye gelen heyet, incelemelerinin ardından Ustaoğlu tersanesinin yöneticilerine Kongo'da ortak tersane kurma teklifinde bulundu.

Güney Afrika NFM Multiconsulting South Africa Firması Yönetim Kurulu Başkanı NgwakoFreddyMokumo, Başkan Yardımcısı LolaBenkita, Demokratik Kongo'da bulunan Usafi Business –Congo Firması Genel Müdürü LeonKalwishaKalembo ve Kensis Limited Şirketi Genel Müdürü Sibel Demirci'nin bulunduğu heyet, Kdz.Ereğli Ustaoğlu Gemi ve Yat Sanayisini ziyaret etti. Heyet tersane içerisinde gerçekleştirdiği incelemenin ardından tersane yöneticileri ile toplantıya girdi. Ziyaret ile ilgili bilgi veren Ustaoğlu Gemi ve Yat Sanayi A.Ş. Genel Koordinatörü Avni Biçer, Güney Afrika ve Kongo Cumuriyeti başta olmak üzere o bölgedeki ülkelere gerek teknoloji transferi gerekse balıkçı filoları yapımı konusunda çeşitli bilgiler gönderdiklerini bu bilgiler doğrultusunda Güney Afrika ve Kongo Cumhuriyeti'nden yatırımcıların tersaneye gelerek incelemede bulunduğunu söyledi.

Biçer, Şuan itibariyle 2 büyük gemi ve devamında farklı yolcu tekneleri yaptırmak üzere buradalar. Sahamızı gezdiler gördüler, firmayı yakından tanıyorlar, görüşmelerimiz sürecek, hepimiz için hayırlısı olsun dedi.

KARŞILIKLI İŞBİRLİĞİ ADIMI
Heyet adına ise İstanbul'da bulunan Kensis Limited Şirketi Genel Müdürü Sibel Demirci, Güney Afrika ve Kongo Cumhuriyeti'nden gelen yatırımcıların Ustaoğlu Gemi Tersanesi yöneticileri ile karşılıklı işbirliği adımı atmak için geldiklerini söyledi. Konukların ülkelerinde gemi tersanesi kurulması yönünde bir çalışması  bulunduğunu da söyleyen Demirci, Gerek ülkelerinde gemi yapılması,  gerekse bu gemilerin bu tür tersanelerde yapılması yönünde bir çalışmaları var. Bizim ülkemizde de başarılı gemi üretim firması olan Ustaoğlu Gemi Firması'nı tercih ettiler.
Konuklar kendi ülkelerinde devletin gemi ihalelerini alıyorlar. Ortak bir projeyi hayata geçirebilmeleri söz konusudur sözleri ile konuştu.

PROJELER VAR
Ustaoğlu Gemi ve Yat Sanayisi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Ustaoğlu ise şu bilgileri verdi: Bizdeki teknolojiyi oraya götürmek ve oralarda tersane kurmak yine mevcut gemilerin bu tür tersanelerde yapımı konusunda bir projeleri var. Ortak proje yapılması yönünde de görüşmelerimiz olacak. Bölgemiz için ülkemiz için hayırlısı olsun.