Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, yaptığı yazılı açıklama ile 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı.
Çimenoğlu, basın mensuplarının demokrasinin gelişmesinde, yörenin, bölgenin ve ülkenin kalkınmasında önemli katkılarının bulunduğunu vurgulayan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Özgürlükçü ve çoğulcu demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi olan basın; kamusal ve sivil hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş, iletişim teknolojisinde yaşanan hızlı gelişimler  de katılımcı demokrasiye  yepyeni bir boyut kazandırmıştır.
İçinde bulundukları zor şartlara rağmen, üstelendikleri sorumluluğu, basın meslek ilkeleri çerçevesinde,  toplumsal çıkarları koruyarak, insanların kişilik haklarına saygı göstererek, ilkeli ve tarafsız bir şekilde yerine getirme gayreti içinde olan basın kuruluşları ve mensupları,  demokrasimizin gelişmesine, yöremizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına da önemli katkılarda bulunmaktadır. Özgür, bağımsız ve tarafsız basın; demokrasinin çok seslilik ilkesi ve özgürlük anlayışının yaşama geçirilmesinde üstlendiği görevle yaşamsal öneme sahiptir. Dünyanın ve Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sorunlardan en fazla etkilenen basın sektörünün, bu olumsuzluklara rağmen, üstlendiği kamu görevini  en iyi şekilde yerine getirme gayreti daha da bir anlam kazanmaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle, üstlendikleri toplumsal sorumluluğu, yaşadıkları zorluklara rağmen, meslek ilkelerinden ödün vermeden sürdürebilme başarısını gösteren tüm basın kuruluşlarının ve basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."