Kdz. Ereğli Fatih Koleji öğrencileri, Dünyaca ünlü Cambridge Üniversitesi bünyesinde yer alan UCLES (University of Cambridge Local Examinations Syndicate) Departmanı tarafından hazırlanan İngilizce yeterlilik sınavlarında üstün başarı elde etti.

135 ülke de 3 milyonun üzerinde  kişinin girdiği uluslararası geçerliliği olan UCLES Sınavlarında Fatih Koleji öğrencileri 2014-2015  Eğitim-Öğretim döneminde de başarılı oldular. Sınava giren tüm öğrenciler üstün başarı göstererek sertifika almaya hak kazandılar. Öğrencilere sertifikaları ve ödülleri düzenlenen törenle Okul Müdürü Sadi Yanık tarafından verildi.

İngilizce Zümre Başkanı Sebahattin Avşar; “Cambridge Üniversitesi İngilizce Sınavlarında ana dili İngilizce olan eğitmenler tarafından öğrencilerin İngilizce olarak dinleme, okuma, yazma ve konuşma yetenekleri test edilip, belgelenmektedir. Her yıl onlarca öğrencimiz bu sınavlara girerek deneyimlerini ve özgüvenlerini de arttırmış olurlar. Öğrencilerimizi, dil öğrenim seviyelerini objektif kriterlere göre  ölçebilmek için uluslararası geçerliliği olan bu sınavlara her yıl yönlendiriyoruz. Yeni eğitim öğretim döneminde de bu sınavlara girecek olan öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum.” dedi.