TBMM Üstün Hizmet Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bu yıl dördüncüsü verilen Üstün Hizmet Ödülleri, TBMM Başkanlık Divanı'nın değerlendirmesi sonucu 62'si kişi, 6'sı dernek ve vakıf olmak üzere toplan 68 sivil toplum örgütü ve kişiye verildi.

Açılışını TBMM Başkanı Toptan'ın yaptığı törene, bakanlar, milletvekilleri, valiler, belediye başkanları, TBMM bürokratları, ödül alanlar ve aileleri ile davetliler katıldı.

TBMM Başkanı Toptan, törende yaptığı konuşmada, üstün hizmet ödüllerini; hayırseverler ve sivil toplum örgütlerinin toplumsal sorumluluk bilinciyle üstlendikleri rollere devlet ve toplum olarak duyulan saygı ve minnettarlığın ifadesi olarak değerlendirdi.

"Millete hizmeti çok faziletli ve erdemli olarak kabul etmiş bir kültürün evlatlarıyız. Başkalarının dertleriyle dertlenmek, komşusunu düşünmek, yetimi, aç ve fakiri gözetmek, eğitimi yüce bilmek ve toplumsal ilerlemeye katkı sağlamak gibi hasletler bizim millet olarak en temel özelliklerimizdir" diyen Toptan, bugün de bu milli özelliklerin yaşatılması ve geleceğe aktarılması için çaba gösterdiklerini söyledi.

TBMM Başkanı Toptan, konuşmasına şöyle devam etti;
"Büyük medeniyetler kurmuş, insanlığın gelişimine hizmet etmiş bir milletin mensuplarıyız. Atalarımız vakıflar kurmuş, imarethaneler açmış, devrinin en ileri, en modern kurum ve kuruluşlarıyla insanlığa hizmet etmiştir. Günümüzün modern şartlarında böylesi hizmetleri daha da geliştirmek, güncel ihtiyaçlar doğrultusunda bu çabaları artırmak zorundayız."

Yaşanan küresel rekabete de dikkat çeken Toptan, toplumsal sorunların çözümü için el birliğiyle ortak çareler üretilmesinin önemini vurgulayarak, "Daha çağdaş, modern, kalkınmış, eğitim düzeyi yükselmiş, sağlık gibi temel hizmetleri en üst düzeyde sunabilen bir Türkiye'yi ancak hep birlikte inşa edebiliriz. Hayallerimizdeki Türkiye'yi gerçeğe dönüştürmede en büyük gücümüz nitelikli ve genç insanımızdır" dedi.

TÜRKİYE'NİN GENÇ NÜFUSU

Türkiye nüfusunun yarıdan fazlasının 28 yaşının altında olduğunu belirten TBMM Başkanı, bu rakamın çok sayıda Avrupa ülkesinin nüfusundan daha fazla olduğunu söyledi. Bütçeden en büyük payı eğitimin aldığına da işaret eden Toptan, bunun da yeterli olmadığı durumlarda hayırsever vatandaşların devreye girdiğini ifade etti. Hayırsever vatandaşlar ve sosyal sorumluluk projeleri doğrultusunda eğitim ve sağlık alanında hizmet veren kuruluşların çabalarının Türkiye'ye güç kattığını söyleyen TBMM Başkanı: "Her okul, her yeni hizmet birimi, yeni bir umudun ve heyecanın doğuşu demektir. Her hizmet adımı eğitimsizliğin, mesleksizliğin ve işsizliğin yenilmesi demektir. Her adım, her çaba evlatlarımızın gözünde başarmaya dair bir ümit kıvılcımıdır" dedi.

"HAYIRSEVERLERİMİZE MİNNET VE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin böylesi yardım ve hizmet faaliyetleri içerisinde olan vatandaşlarımızı desteklediğini söyleyen Toptan, "Bu, Meclisimizle halkımızın, sivil toplum örgütlerimizin, iş çevreleri ve hamiyet sahibi vatandaşlarımızın kaynaşmasına dair güzel bir örnektir. Biz, halkın içinden çıkan milletvekillerimizin, demokrasimizin en önemli erki olan yasama kurumunun daima halkımızla yan yana ve iç içe olmasını istiyoruz. Gerçekleştirdiğimiz ödül töreni de bu birlikteliğimizin, kaynaşma ve işbirliğinin önemli örneklerindendir. Burada en büyük pay hamiyet sahibi, hizmet gönüllüsü milletimiz için çalışan hayırseverlerimizindir. Kendilerine, örnek oldukları, öncülük ettikleri bu davranış ve hizmetler için minnet ve şükran borçluyuz. Milletimize hizmet için servetlerini, kazançlarını harcayan siz değerli insanlara bu ödülleri gururla ve onurla veriyoruz."
Zonguldak'tan ödüle layık görülen; Ahmet Erdoğan, Rıfat Güpgüpoğlu, Hikmet-Ali Osman Odabaş ve İsmail Recai Şanlı, ödüllerini Toptan'dan aldı.
Zonguldak Valiliği ve Toptan tarafından aday gösterilen işadamı Rifat Güpgüpoğlu, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, "Hayırseverlerden alınan vergilere çok kızıyorum. Hayrattan vergi alınır mı? Milletvekillerinden istirham ediyorum; hayırseverlerin önünü açın" dedi.
Ödül törenine, AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk, Vali Erdal Ata, Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de katıldı.