Üstün zekalı ve özel yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü Bilim ve Sanat Merkezi(BİLSEM) ilk kez doğa ve bilim kampı düzenledi.
Zonguldak, Bartın ve Şanlıurfa illerindeki BİLSEM'de eğitim gören 30 öğrencinin katıldığı kampta, Erciyes, Harran ve Bartın Üniversitelerinden öğretim üyeleri de eğitmen olarak katıldı. 04 - 12 Eylül 2011 tarihlerinde Zonguldak Bilim ve Sanat Merkezi'nin ev sahipliğini yaptığı TUBİTAK destekli Yeşil ve Siyah Doğa Bilim Kampı, Gökçebey'in Bakacakkadı beldesindeki 100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü'nde gerçekleştirildi. Zonguldak, Şanlıurfa, Bartın Bilim ve Sanat Merkezi öğrenci, öğretmen ve çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla Türkiye'de ilk kez düzenlenen kampta kampında, doğa ve bilim konularını içeren etkinlikler yapıldı. Gelecekte önemli meslekleri icra edecek, bilim adamı ve sanatçı olacak özel yetenekli öğrenciler için eğitim hedeflerine uygun etkinlikler düzenlendiğini belirten Proje Yürütücüsü, Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necati Hırça, TUBİTAK kapsamında ilk kez gerçekleştirilen proje aynı zamanda farklı kültürlerin de kaynaşmasına sebep oldu. Kamp çok verimli geçti.
Bundan sonra da küçük ve büyük öğrenci gruplarına yönelik bu tür bilim kampları yapacağız. dedi.
Zonguldak Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, projenin gerçekleştirildiği kampı ziyaret ederek, bu tür projelere destek olacaklarını ifade etti.
Zonguldak Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ayhan Eliçora ise kamp yerinin yakınlarındaki bir köyde ikamet eden annesinin hazırlamış olduğu gözlemeleri öğrencilere ikram etti.

MADEN OCAĞI VE GÖKGÖL MAĞARASINA ZİYARET
Kampın öğrenciler açısından eğlenceli geçtiğini dile getiren BİLSEM Tarih Öğretmeni Mustafa Akyel, kamp kapsamında maden ocağı, Gökgöl mağarası ve Ereğli kültür gezisi olmak üzere tarihi ve kültürel etkinlikler gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Kamp ateşi etrafında yapılan eğlenceler ile coşkulu bir şekilde sona eren kampa katılanlara sertifika verildi.