Kdz.Ereğli Kurban Hizmetleri Komisyonu, Kurban bayramı öncesi ve esnasında ilçede kurbanlık hayvanların satışı, kurban kesim yerleri, uyulacak usul ve esaslara ilişkin alınan kararları açıkladı. Kurban bayramında kurbanını kesmek isteyen vatandaşların, kurbanlarını, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde kesmelerine veya vekâlet yoluyla kestirmelerine yardımcı olmak ve kurban kesim yerlerini belirlemek üzere alınan kararlar şu şekilde açıklandı:

KURBAN KESİM YERLERİ
"Karadeniz Ereğli’de, Kurban Bayramı öncesi ve esnasında kurbanlık hayvan satış alanı olarak,  Delihakkı Belediye Şantiye Tesisleri tahsis edilmiştir. Kurbanlık kesim yerleri, Kdz.Ereğli Belediyesi Kepez Mahallesi Dubleks Evler yanı, Kdz. Ereğli Belediyesi Balı Mahallesi Belediye Mezbahası, Gülüç Beldesi Merkez Mahallesi No:6 (Boş bina altı), köylerde ise herkesin gelip geçtiği yerler, köy meydanları, park vb. yerler dışındaki mahaller. 

KURBAN KESİMİ YAPILAMAYACAK YERLER
Park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık yerler, ana yollar, tali yollar, köprü ve üst geçit altları, evlerin sokağa açılan kapı önü vb. yerlerde kurban kesimi yapılmaz. 

KURALLARA UYMAYANLARA UYGULANACAK  CEZALAR   
Kanun ve Yönetmelikte belirtilen usul ve kurallara uyulmadan kurban kesildiğinde; fiilin çeşidine göre 227,00TL’den başlamak üzere 546TL, 1267TL, 2752TL, 50.975 Tl’ye kadar para cezası söz konusudur.

DİŞİ HAYVANLARIN KURBANLIK OLARAK KESİMİNE İLİŞKİN
a) İlimiz ve İlçelerinde bulunan tüm Kurban Satış yerlerine, gebe ve damızlık değeri taşıyan dişi büyükbaş ve küçükbaş hayvanların girişi yasaktır.
b) İlimiz İl ve İlçe sınırlarında bulunan kurban kesim yerleri, mezbahane, bahçe, köy meydanı gibi yerlerde dişi büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kurbanlık olarak kesimi yasaklanmıştır.
c) Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Zonguldak İl ve İlçe Müdürlüklerinde görev yapan Resmi Veteriner Hekimler dişi hayvanlar için kurbanlık pazarlarına “Canlı Hayvan Sevklerine Mahsus Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu” tanzim etmeyecekler, Nakil Belgesi düzenlemeyeceklerdir.
d) Kurban Bayramı süresince kesimhanelerde görevli Resmi Veteriner Hekimler ve kesimhanelerin sorumlu Yöneticileri; dişi ve damızlık değeri taşıyan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kurbanlık olarak kesimine izin vermeyeceklerdir.
e) İl ev İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri; kesimhane sahiplerini, kesimhane sorumlu yöneticilerini, kesimhanelerde bulunması zorunlu personeli, resmi Veteriner Hekimleri, Belediyi Veteriner Hekimlerini, Muhtarlıkları bilgilendireceklerdir.
f) Alınan kararlara uymayanlar hakkında, ilgili mevzuat kapsamında yasal işlem yapılacaktır.”