Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz, Zonguldak Belediye Meclisi'nin önceki gün yapılan oturumunda gündeme gelen park alanlarının konut haline dönüştürülmesi konusuna tepki göstererek, dile getirilmesinin bile utanılması gereken bir durum olduğunu ifade etti.
Bunun bir şaka veya soğuk bir espri olması gerektiğini ifade eden Gürbüz, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:


"AKSİ HALDE BİZLERE YARGI YOLU AÇIK OLACAK"
"Pazartesi günü yapılan Zonguldak Belediye Meclisi'nde yeşil alan ve oyun parkları açısından en şanssız mahalleler olan İncivez, Terakki ve Bahçelievler'deki çocuk parklarının konut alanına dönüştürülmesi gündeme geldi. Bahçelievler Mahallesi'ni ve diğer tüm mahalleleri gezin, kaç park var?
Meclis olarak da gezin. Kozlu Belediye Başkanı Sayın Ali Bektaş da gezsin ve bu konu bir daha asla gündeme bile gelmesin. Dumandan, isten boğulurken, buna çare bulacağımıza, mevcut bir dirhem yeşil alanı yok etmek kimin aklına geldiyse, fikrin yok edilmesi gerekiyor. Düşünce özgürlüğü burada işe yaramayacak. İmar Komisyonu'nun cevabı elbet bizim düşüncemiz doğrultusunda olacaktır, duyarlı davranacaklardır, aksi halde yargı yolu açık olacak bizler için. Başka sorumuz yok!"