2012 yılında Kandilli Kültür Derneği tarafından İstanbul'da düzenlenen Kandilliler buluşmasında yakın dostları ile birlikte görülüyor Ertan Öğretmen. Ön sırada, soldan itibaren Eyüp Bektaş, Adnan Yılmaz'dan sonra Ertan Alput ve hemen yanındaki de Salih Kömürcü. 

Kandilli’den peş peşe acı haberler geliyor.  Daha çok kısa bir süre önce Datça’ya yaşayan Mimar Süreyya Keskin’i kaybetmenin acısı taze iken, bu kez acı haber İstanbul’dan geldi. Bir dönem Zonguldak’ta “Yılın Öğretmeni” de seçilen Ertan Alput (73), Kdz. Ereğli’de emekli olmadan önce Cumhuriyet Okulu’nün müdürlüğünü yapıyordu. Ertan Alput, emekliliğinin ardından öğretmen arkadaşları ile birlikte Utku Eğitim’i kurmuş ve kısa zamanda büyük başarılara imza atmıştı. Bir oğlu ve iki torunu olan Ertan Alput, Terzi Köyü’nde görev yaptığı sırada tanıştığı aynı okul öğretmenlerinden  Şükran Alput ile evlenmişti.

Ertan Alput 31 Ekim 2020 tarihinde yaşama veda etti. 1 Kasım Pazar günü de İstanbul’da Şakirin Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Alput’un ölüm haberi üzerine bir açıklama yapan Kandilli Kültür Derneği Başkanı Korhan Us, “Acımız çok büyük. Çok değerli bir eğitimci ve ağabeyimizi kaybettik. Eşi, oğlu, torunları ve ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum” diye konuştu.

Kandilli'den arkadaşı ve de İstanbul'da yaşayan Kandillililerden Salih Kömürcü'de acı haberi Altınoluk'ta aldığında duygularını şu ifadelerle paylaştı:

"Arkadaş ne yaptın sen

Sırasımıydı şimdi

Bu gün güzel şeyler paylaşacaktım

Yalnız bıraktın bizi yakında telefonla görüşmüştük

Koşu yolu öğretmen evinde ( İstanbul ) bulaşarak bir tek atarak gençliğimizi çocukluğumuzu paylaşarak eskiyi büyüklerimizi sevdiklerimizi anımsardık

Yadederdik

Çocukluluğumuz gençliğimiz güzeldi be kardeşim

Atatürk ilkelerine bağlı kalışımız

yalanımız riyakarlığımız yoktu be arkadaş yazmakla bitmez ki

Co ( M.Candan ), Temel ,sen bizleri öksüz bıraktınız

Boğazlarım düğümlenmekte

Son yolculuk görevimi yapamamanın üzüntüsü içersindeyim

Tüm ailenin başı sağ olsun sabırlar diler Ertan kardeşim arkadaşım IŞIKLAR İÇİNDE YATSIN"

Sevgilerimle 31.10. 2020 ALTINOLUK