Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin Kdz. Ereğli Şube Başkanı Öznur Özkök ülke gündeminde olan Anayasa değişikliğinin "sivil anayasa" adı altında Türk Halkına dayatılan bir ucube olduğunu öne sürdü.

Cumhuriyet Kadınları olarak bu görüşmeler öncesinde  "uyarı görevimizi yapmak" istediklerini ifade eden Özkök görüşlerini şöyle ifade etti:

ALDATMACA

1982  Anayasasının  zaten 113 maddesi yani neredeyse yarısı  değişikliğe uğratılmış darbe ile alakası kalmamıştır. Sempati uyandıran "Sivil" lafı aldatmacadır.

Anayasamızın İlk 3 maddesi ile 6. ve 66. Maddelere dokundurtmayız. "Türklük " kavramının," Türk Milleti Egemenliğinin" Anayasa'dan çıkarılmasını, içinin boşaltılmasını ASLA kabul etmeyeceğiz.

Öte yandan 123. ve 127. Maddelerde kırmızı çizgilerimizdir. Ulus Devletin, Üniter Devletin sonunu getirecek maddeler tartışmaya açık olmamalıdır. Üniter Devlet yerine eyaletleşme esasına dayalı Federatif Devlet düzenlemelerini de ASLA  kabul etmeyeceğiz.

ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ

"Sivil toplum" "çok renklilik” “çok seslilik" aldatmacası ile Tekke ve Zaviyelerin açılmasını sağlayarak Laik Devletin sonunu getirecek olan İhvan Anayasasını  ASLA kabul etmeyeceğiz.

Türkiye'yi önce federatif yapıya,sonra da süratle bölünmeye götürecek olan, AB özerklik şartındaki çekincelerin kaldırılmasını ve Başkanlık Sistemine geçilmesini de ASLA kabul etmeyeceğiz. 

Cumhurbaşkanı, Başkanlık Sisteminin milletin acil ve şiddetli isteği olduğunu beyan etmektedir. Parlamenter Demokrasi yerine Başkanlık Devleti dayatılmaktadır. Halkından bu kadar kopuk bir Cumhurbaşkanının varlığı içimizi acıtıyor.  “Onu başkan yaptırmayacağız” diyenler neredesiniz? Yoksa başka bir kirli  “pazarlığa” mı oturdunuz? ASLA kabul etmiyoruz.

EMPERYALİST OPERASYON

Kısacası "SİVİL ANAYASA" dayatması, toplumumuzun etnisite ve inanç temelinde yeniden düzenlenmesini hedefleyen, Cumhuriyetin temel kuruluş ilkelerini ortadan kaldırmaya yönelik EMPERYALİST bir OPERASYONDUR. . ATATÜRK’ ü ve Cumhuriyetin kuruluş ilkelerini silmeye yönelik  bir anayasadır. ASLA kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz.

Millet can güvenliği, asayiş, iş, aş derdindeyken iktidar partisinin girişimlerini kınıyor, Muhalefet Partilerinin de bu konuda dikkatli ve hassas olmalarını bekliyoruz.

AĞZINIZA DAHİ ALMAYIN

Eğer samimiyiz  diyorsanız  illa değiştireceğiz  diyorsanız,  siz önce Siyasi Partiler Yasasını değiştirin, Seçim Kanununu demokratikleştirin, ülke barajını düşürün hatta kaldırın. Cinsiyet kotasını yasalaştırın. Aksi takdirde  Anayasa değişikliğini ağzınıza dahi almayın.

Görüşmeler öncesinde biz Cumhuriyet Kadınları olarak, halkın görüş ve taleplerini iletiyoruz. UYARIYORUZ

Cumhuriyet Kadınları , ATATÜRKün kurduğu Cumhuriyeti zarar görmemiş olarak gelecek nesillere iletme kararlılığındadır. Cumhuriyet Kadınları GÖREV BAŞINDADIR,.