Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Mart ayı belediye meclis toplantısında yaptığı açıklamasında, geçtiğimiz dönem bazı müteahhitlerin yaptıkları inşaatlara hatalı ruhsatlar verildiğini ve bunların da müfettişler tarafından tespit edildiğini söyledi, sorunun çözümü için belediyenin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme gayretinde olduğunu ancak ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin Ankara'da sorunu çözmesi gerektiğini belirtti.

"ANKARA'YA GİDİP HALLETMEK YOLUNA GİTMİYOR"
Posbıyık'ın açıklaması şu şekilde: "Bir gerçek var geçtiğimiz dönemlerde bir takım hatalar yapılmış, hatalı ruhsatlar verilmiş.  Çekme mesafeleri yok, kat yükseklikleri fazla, daire sayıları fazla hatta 38-40 tanesi müfettiş tarafından durduruldu. Bir takım problemler var ama o problemleri halletmek için maalesef bölgemizdeki sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler Ankara’ya gidip de bunları halletme yoluna gitmiyor. Herkes belediyeye geliyor, yapsanıza, etsenize, bir her işi yapacak durumda değiliz ya. Yasalara aykırı olan bir şeyi yaparsak sen keyif yaparsın biz de ağır cezadan yargılanırız. Böyle bir yağma yok yani boşuna hadiseler. 

"UYDURMA KAYDIRMA RUHSATLAR ALINMIŞ"
Ben burada esas üzüldüğüm konu üçüncü şahıslara üzülüyorum. Yani müteahhit para kazanıyor, belediyede bir takım insanlarla anlaşmış uydurma kaydırma ruhsatlar alınmış iskanlar alınmış bir sürü numaralar dönmüş. Ama üçüncü şahıslar zavallılar belediyeye sormadan aldıkları için iskansız bazıları var binaya oturmuşlar iskanları yok alamıyorlar. Almaları mümkün değil. Nasıl verilmiş nasıl yapılmış belli değil. Dolayısıyla biz elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız. Hukuken sorumlu olmadığımız noktalarda iyi bir araştırma yapmak suretiyle mağduriyetleri ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapacağız. Ama buradan tavsiyede bulunuyorum. 

"İLÇEDEKİ İNŞAATÇILARIN YÜZDE 80'İ AK PARTİLİ"
İnşaatçı arkadaşlara hepsi de siyaseten güçlü arkadaşlar inşaatçıların yüzde 80’i AK Partili bunların hepsi siyasi yönden güçlü sadece bize gelerek belediyeye gelip de bu böyle olsun öyle olsun sana demiyorum Mustafa Kumaş kafanı öne eğme demeleriyle bir şey olmaz. Allah bize akıl fikir vermiş önemli olan bu ama elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Meclislerimizin de bu konuda anlayış göstermesi lazım. Yani Belediye Meclis Üyelerimizin de İmar Komisyonuna gelecek belediye meclisine gelecek hep beraber el ele vermemiz lazım. Ve elimizden geldiğince Ereğli’de sadece insanları rahatlatmak değil bu günün şartlarına göre çalışan insanların sayısı da artacak. Badanası boyası inşaatçısı temizlikçisi kalıpçısı iş yapacaklar. Yani olaya bu açıdan bakıyor belediye yönetimi. Belediye Meclis Üyelerimizle beraber el ele bu fikir yönünden sıkıntıya girmemek kaydıyla elimizden gelen yardımı yapacağız. Sorunları çözmeye çalışacağız. Ama burada bize de siyasilerin yardımcı olması lazım. Ankara’da halletmemiz gereken işleri halletmemiz lazım diyorum."