17 Mayıs Tandoğan mitinginin psikolojik baskıyı kırdığın ifade eden Zonguldak Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci, ADD'nin olduğu her yerde Eğitim İş'in de bulunacağını belirterek mitinge tam destek verdiklerini söyledi.

Zonguldak Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci, 17 Mayıs Tandoğan mitinginin psikolojik baskıyı kırdığını belirten açıklama ile mitingi değerlendirdi.
Mitinge katılarak yüreği Atatürk sevgisi dolu ve onun ilkelerinden gidenlerin tarihsel psikolojik mücadeleyi kazandığını vurgulayan Kahveci, "Bu mitingleri karalama çalışmaları artık sonuç vermediği gibi boşa da çıkmıştır. Uyduruk senaryolara kimse inanmamaktadır" dedi.
Kahveci, mitingi değerlendiren açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

İŞBİRLİKÇİLER ÇARPILDI

"ADD'nin öncülük ettiği çok sayıda sivil toplum örgütlerinin desteklediği miting başarılı bir şekilde geçmiştir. Emperyalist tehditler medyatik korkutmalar ve fişlenme palavralarına karşı iyi bir ders iyi bir tokat atılmıştır. Cumhuriyet mitinglerini darbe çığırtkanlığı yaparak gazetelerinde manşet yapanlar bu durum karşısında acaba ne yazacak.
Tandoğan alanına sığmayan 160 bin kişiyi fişleyebilecek mi? Ve diğerleri bu mitinglere gerici ve çağ dışı bir mitingler diyebilecek mi? Bu mitingi küçümseyenler, yandaş medyadan korkanlar, bana ne malazım diyenler, mitinge gidiyorum diyerek miting alanından ayrılıp daha sonra dostlar çarşıda görsün hesabı yapanlar, sorosçular, emperyalistlerle iş birliği yapanlar çarpıldı.

KİMSE İNANMIYOR

Bizzat mitinge katılarak yüreği Atatürk sevgisi dolu ve onun ilkelerinden gidenler tarihsel psikolojik mücadeleyi kazanmıştır. Bu mitingleri karalama çalışmaları artık sonuç vermediği gibi boşa da çıkmıştır. Uyduruk senaryolara kimse inanmamaktadır. Bu mitinglerde ülkemizde AKP iktidarı ile birlikte cumhuriyet tutulması, gericilik kadrolaşması sürecinin yaşanması diğer tarafta yer altı ve yer üstü kaynakları, fabrikalar, bankalar, araziler vb varlıklar babalar gibi birilerine peşkeş çekilmekte, genç neslin geleceği karanlıklar altına sürüklenmesi, ekonomik bağımsızlık tamamıyla bitirilmesi, ABD ve  AB Emperyalizmi BOP kapsamında yürüttüğü operasyona karşı direnen Atatürkçülük ideolojisini yıkmak istemesi,.

İNSANLIK DIŞI DAVRANIŞLAR

Atatürkçülük ideolojisi ülkemizin birlik ve beraberliğini, bölünmez bütünlüğünü savunan tek ideolojinin belirtilmesi, muhalefet edenler  susturulmak istenmekte bir kısım insanlara da hasta yatağında (merhum TÜRKAN SAYLAN) insanlık dışı davranışlar  yapılmakta  hukuk dışı muameleye tabii tutulması,at izi ile it izi birbirine karıştırılarak kamu oyuna servis yapılması,  adeta korku tüneli imparatorluğu yaratılarak demokrasi ve insan hakları çiğnenmesi işlenmiştir..  İşte bu mitingde de bu olumsuzluklara da karşı çıkılarak , (neoliberal politikalara, yolsuzluklara, gericiliğe, bölücülüğe, hukuksuzluğa, krizin bedelini çalışanlara ödettirilmemeye vb) hukuk devletine, laik cumhuriyete ve tam bağımsızlığa sahip çıktığını, darbeye, şeriata karşı olduğunu ve demokratik tepkilerini tek bir ağızdan seslendirmişlerdir.

TAM DESTEK VERDİK

Hiçbir Atatürkçü darbeyi isteyemez Ülkemizdeki darbeler Atatürkçüleri ve devrimcileri silindir gibi ezdiği gibi gericiliğe ve tarikatçılara yol vermiştir. Konfederasyonumuz BİRLEŞİK KAMU İŞ ve bileşenleri Eğitim İş şubeleri olarak tam destek vermişlerdir. ADD'nin olduğu yerde Eğitim İş her zaman olacaktır. Şimdiden sonra yapılacak olan cumhuriyet mitingleri daha görkemli olacağı perşembenin gelişi çarşambadan belli olduğu görülmektedir."