Fiziksel Engelliler Derneği’nin Başkanı Şentürk dernek kapısının herkese açık olduğunu açıkladı.

Şentürk yorulduğunu da belirttiği dernek başkanlığı için teklif götürdüklerinin “masrafları çok” diye kabul etmediklerini de belirtti.

Kdz.Ereğli’de 1998 yılında faaliyete giren ve geride kalan 21 yıl içinde üye sayısını da 1200’e çıkaran Kdz.Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği, kapılarını herkese açık tutarak üye sayısını artırmaya çalışıyor. Dernek  Başkanı İsmail Şentürk, derneğin kapılarının herkese açık olduğunu ifade ederken, üyelik aidatının ise 50 kuruş olarak sembolik tutulduğunu vurguladı.  alınmasını  Şentürk üyelik ile ilgili şunları söyledi:
“Yaklaşık bin 200 üyesi bulunan Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’nin kapıları herkese açıktır. Üyelik için 3 adet fotoğraf, sağlık raporu fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah belgesi, diploma fotokopisi gereklidir.
Bilindiği gibi dernekler şefliğine bağlı olduğumuz için üyelik aidatı toplamamız gerekmektedir. Beyanname dönemlerinde bunun hesabı bize sorulmaktadır. Biz engellilerden üye aidatı toplanmasına karşıyız bu anlamda da 50 kuruşu sembolik olarak belirledik, durumu olmayan engelli vatandaşlarımızdan asla üyelik aidatı da alınmamaktadır.”
Şentürk, engelli olan veya olmayan herkesin derneğe üye olabileceğini ve yönetimlerde görev alabileceğini belirterek hizmet yarışına davet etti.
Şentürk, yorulduğunu ve başkanlık için teklif götürdüklerinin ise “masrafları çok” diye kabul etmediklerini de ifade etti.