TMMOB Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi'nin kuruluşunun 57'nci yılının kutlandığı gecede, meslekte 40 ve 25 yılını dolduran üyelere de plaket verildi.

Yaman Restoran (Kilise) düzenlenen geceye; AKP Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, CHP Bartın Milletvekili M.Rıza Yalçınkaya, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Osman Tezgiden, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı ve Yönetim Kurulu üyeleri, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Bülent Özgümüş ile çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin açış konuşmasını yapan TMMOB Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Atıf Mete, Mesleğimize 40 ve 25 yıl hizmet vermiş üyelerimizin plaket töreni ve bu yıl Makine Mühendisleri Odası'nın kuruluşunun 57'nci yılını kutladığımız geleneksel gecemizde bizleri onurlandırdığınız için Odam adına teşekkür ediyorum dedi.

Mete, konuşmasında şunları söyledi;

METE; ONURLU, BİR O KADAR DA SORUMLULUKLARI OLAN BİR MESLEK

Mühendislik, bilim ve teknolojiyi insanla buluşturan bir meslek... Bizim örgütümüz TMMOB, odağında, öznesinde insanın olduğu bir mesleğin uygulayıcılarının örgütü. İnsan odaklı olmasından dolayı, bizim mesleğimiz onurlu bir meslek, ama bir o kadar da sorumlulukları olan bir meslek. MMO Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu olarak bu onurlu ve sorumlulukları olan mesleğimizde yaşamlarının en önemli yıllarını, mesleğimizin toplumumuzun ve ülkemizin gelişmesi için vermiş ve bu gece bu hizmet ve katkılarının anısına plaket alacak meslektaşlarımızı kutluyor, bundan sonraki mesleki uğraşlarında ve özel yaşamlarında başarılar ve mutluluklar diliyoruz. Meslek örgütümüzün dayanışmasının en güzel örneklerinden biri olarak il dışından gelip bu geceki mutluluğu bizlerle paylaşan tüm dostlarımıza ve gecemizin düzenlenmesinde emeği geçen Şube çalışanlarına teşekkür ediyor, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nü kutluyor, iş kazasız bir çalışma yaşamı diliyoruz.

TEZGİDEN; DEMOKRATİK BİR MEVZİ OLAN ODAMIZI GÖZBEBEĞİMİZ GİBİ KORUMALIYIZ, GÜÇLENDİRMELİYİZ VE GERİCİLERE BIRAKMAMALIYIZ

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Osman Tezgiden de, yaptığı konuşmada, Odamız gücünü yalnızca örgütlü üyesinin katkısından, meslek ve uzmanlık alanlarının korunma ve geliştirilmesi çalışmalarından almaktadır. Hükümet seçim öncesinden başlayarak çıkardığı kanun hükmünde kararnamelerle kamu yönetimini partizanca yeniden yapılandırma, kamuda güvencesiz çalışma biçimlerini yaygınlaştırma, sosyal haklarla oynama, eğitimde ve toplumsal yaşamda gericiliği yaygınlaştırma, ülkenin bütün imarını ve koruma alanlarını ranta açma, TMMOB'nin kamusal hizmet konumunu yok etme ve TMMOB mevzuatını Anayasa ve yasalara aykırı biçimde kendisinin düzenlemesi yönünde önemli adımlar atmıştır. Oda çalışmalarını birlik içinde etkin ve sürekli kılma, emek ve demokrasi güçleriyle dayanışma ve güç birliğimizi geliştirme görevlerini yüklemektedir. Kısaca demokratik bir mevzi olan Zonguldak Şubemizi ve Odamızı gözbebeğimiz gibi korumak, güçlendirmek ve gericilere bu mevzii bırakmamak durumundayız. 14-15 Ocak'ta yapılacak şube seçimlerine birlik içinde katılmalı ve şubemize sahip çıkmalıyız. Odamızı hep birlikte bugünlere getirmenin haklı gururunu yaşarken, değerlerimizi onurlandırmak için bir araya geldiğimizi özellikle belirtmek isterim.

Yapılan konuşmaların ardından meslekte 40 yılını dolduran 2 kişiye onur plaketi ve 25 yılını dolduran 9 kişiye de plaket verildi. 57'nci yıl pastasının kesildiği gece, müzik eşliğinde ilerleyen saatlere kadar devam etti.