Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yönetim kurulu, şube delege seçimlerine büyük katılım gösteren üyelerine teşekkür etti.

GMİS'ten yapılan yazılı açıklamada,  sendikanın olağan genel kurulu için 10 Aralık'ta başlayan seçim sürecinin devam ettiği belirtildi.

Şubelerdeki delege seçimlerinin tamamlandığı anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bir şubemizde 120, diğer şubelerimizde 110 olmak üzere toplam 780 arkadaşımız şube delegesi seçildi. Yaklaşık 11 bin arkadaşımızın yüzde 99’u sandığa giderek örnek bir katılım gösterdi. Hiçbir bölgemizde en küçük bir tatsızlık yaşanmadı. Adaylar görüşlerini farklı ortamlarda ifade ettiler ve sendikamıza yakışır bir olgunlukla şube delegelerimiz seçildi. Hafta içinde Seçim Kurulumuzun alacağı kararla, mart ayı başına kadar 7 şubemizin kongreleri yapılacak. Şubelerimizin yöneticileri ile genel merkez genel kurulu için 250 üst kurul delegesi seçilecek. Şube kongrelerinin tamamlanmasından sonra genel merkez genel kurul tarihi belirlenecek ve 13 doğal delege ile birlikte toplam 263 delegemiz genel başkanı ve genel merkez yönetim kurulunu seçecek. Biz yönetim kurulu olarak, seçimlerde demokratik bir olgunlukla büyük bir katılım gösteren işçi arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, seçimlerin hayırlı olmasını diliyoruz.”