Kdz.Ereğli'de 1.75 olan normal taşıma 1.90'a, 1.25 olan öğrenci taşıma 1.40'a çıkarıldı. Şoförler Odası Başkan Vekili Küçük, 3 yılın ardından ilçe genelinde zamlı uygulamanın başladığını belirtti.

 

İlçede aylık 10-12 bin civarında 65 yaş ve üstünün ücretsiz olarak taşındığını da anlatan Küçük, "10 Bin belediye personelini 10 bin kişiyi ücretsiz taşınıyor. Bunun yanında gazi, PTT, vergi dairesinde çalışanları da sayarsak halk otobüslerinin para aldıkları öğrenci ve asgari ücretli çalışanlar kalıyor" dedi.

 

 

Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Ahmet Küçük, açıklamasında ilçe genelinde toplu taşıma araçlarında  3 yılın ardından 15 kuruşluk artışa gitmek zorunda kaldıklarını bildirdi.

 

15 KURUŞLUK ARTIŞ

Uygulamanın 2 Ocak 2017 tarihinden itibaren uygulamaya başlandığını anlatan Küçük şu ifadelere yer verdi: "Akaryakıta son dönemde yapılan zamlar ve artan maliyetlerin ardından 3 yıl sonunda toplu taşıma ücretlerine zam yapılmıştır. İlçe genelinde 1,75 TL olan taşıma ücreti 1,90'a, 1,25 olan öğrenci taşıma ise 1,40'a çıkarılmıştır"

 

"AKARYAKITA PEŞ PEŞE ZAMLAR GELDİ"

İlçe de 65 yaş ve üstü aylık 10-12 bin civarında kişinin ücretsiz olarak taşındığını belirten Küçük, sözlerine şöyle devam etti: "Akaryakıta peş peşe zamlar geldi, 3 yıldır da zam yapılmamıştı. Şimdi 1,75 olan yolcu taşıma ücreti 1.90'a yükseldi. Bu 1, 90 bile bunu kurtarmamakta. Aylık 10-12 bin arasında 65 yaş ve üstü taşınıyor. Belediye personeli olarak aylık 10 bin kişi ücretsiz, bunun yanında gazi, PTT, vergi dairesinde çalışanları da sayarsak halk otobüslerinin para aldıkları öğrenci ve asgari ücretli çalışanlardır.

 

"DEVLET DESTEK VERMELİ"

Engellilerin kullanabileceği şekilde araçlar değiştiriliyor. Bir halk otobüsünü değiştirmek istesen 220 bin lira ödemen gerekecek. Devlet diyor ki, 'engellilerin aracına binebilmesi için aracını değiştir' Devlet olarak bana ne veriyorsun? Yüzde 1 ÖTV indirimi o da bin 800 lira. Biz 220 bin lirayı nereden vereceğiz? Devlet ya KDV'yi almamalı ya da faizsiz para vermeli.

 

114 BİN NÜFUSLU KENTTE 25 KİŞİYE KOSGEB DESTEĞİ

Son zamanlarda KOSGEB kredi verdi. Kaç kişiye verdi, 20-25 kişiye. 20-25 Kişi bu parayı ne yapacak? 114 bin nüfusu olan kente 20-25 kişiye faizsiz 50 bin lira para. Eğer bana emir veriyorsan arabanı değiştir diyorsan o imkanı da sağlaman gerekir. Bir çok sorunlar var. Halk otobüsleri her ay belediyeye, kooperatife, odaya ücret ödüyor. Sigorta rakamları da ortada. Bu para kazançtan çıkıyor, kış geldi kışlık lastiğini, yaz geldi yazlık lastiğini al. Bir defter tasdiki bin 500 lira. Devlet kalkacak dedi ama henüz kalmamış. Defter tasdiki için bin 500 lira para veriyoruz, bu esnaf için büyük bir yük"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)