*TGC terör saldırıları ve Başbakan Erdoğan'ın Terör konusunda medya temsilcileri ile yaptığı toplantıya ilişkin görüşlerini açıkladı:

 

*TGC Yönetim Kurulu terör saldırıları ve Başbakan Erdoğan'ın Terör konusunda medya temsilcileri ile yaptığı toplantıya ilişkin görüşlerini açıkladı. Açıklamada toplumu üzüntüye boğan terör saldırıları şiddet ve nefretle kınanırken  Şehit ailelerinin ve yakınlarının acılarını yürekten paylaşıyoruz denildi.

 

 *Terörün asker sivil, çocuk yaşlı ayrımı yapmaksızın tüm toplumu hedef almakta olduğunun görüldüğü kaydedilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

 

Yaşadığımız dönem ırk, cinsiyet farkı gözetmeksizin kenetlenme, ulusça birlik olma ve yılgınlığa düşmeme zamanıdır. Bunu sağlamak da toplumun bireylerinden, medyadan, sivil toplum kuruluşlarından çok, öncelik iktidarda olmak üzere muhalefeti oluşturan siyasetçilere düşer. Onların birliktelik içeren söylemleri ve tutarlılıkları   terör karşısında halkın gücü ve dayanağı olacaktır.

 

Sayın Başbakan Erdoğan'ın terör konusunda medya sahip ve yöneticileri ile gerçekleştirdiği toplantıya bu açıdan bakıldığında uygulamayı fevkalade yanlış gördüğümüzü söylemeliyiz. Ulusun bütününü ilgilendiren böyle bir toplantıya başta Cumhuriyet Gazetesi olmak üzere, Sözcü, Yeniçağ, Aydınlık, Birgün ve Evrensel gibi gazetelerle bazı televizyonların çağrılmaması bir eksikliktir. Demokrasi ayıbıdır. Her söyleminde şeffaflıktan söz eden sayın Başbakanın halkın bilgi edinme hakkına saygı göstermesini beklemek hakkımızdır. Akreditasyon sorununun yeniden hortladığı görüntüsünün yaratılmış olması  da ayrı bir talihsizlik oluşturmuştur. Demokrasinin bir tahammül rejimi olduğunu bir kez daha anımsatmak isteriz.