Kdz.Ereğli'de uygulama yapan trafik polislerini gören ehliyetsiz motosiklet sürücüsü, ekiplerden kaçmak isterken bir polise çarptı. Kısa sürede yakalanan motosiklet sürücüsünün 17 yaşında ve ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı.

Olay, Ereğli Devrim Bulvarı üzerinde meydana geldi. Rutin olarak her akşam Ereğli’nin farklı noktalarında alkol kontrolü yapan trafik ekipleri, dün gece 22.00 ila 24.00 saatleri arasında Devrim Bulvarı Hükümet Konağı önünde uygulama yapmaya karar verdi. Uygulamaya başlayan trafik polislerinden Okan Balıkçı gelen araçları durdurarak sürücü ve evrakları kontrol etmeye başladı. Bu sırada uygulama noktasına gelen motosiklet sürücüsü polisleri görünce heyecana kapıldı. Aniden hızlanarak uygulama noktasından kaçmak istedi. Ancak bu sırada uygulama yapan trafik polisi Okan Balıkçı’ya (38) çarptı.

Okan Balıkçı’nın ekip arkadaşı Saadettin Çetinbaş (38) kazayı diğer ekiplere bildirdikten sonra uygulama noktasından ayrılarak motosikletin peşine düştü. Kısa süre sonra motosiklet sürücüsü ve yanındaki arkadaşının motosikleti müftülük binası önünde bırakarak kaçtıkları tespit edildi.

Çarpmanın etkisi ile yaralanan polis memuru Okan Balıkçı, çevredeki vatandaşların da yardımı ile yoldan geçen özel otomobile bindirilerek Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedavi altına alınan Polis memurunun röntgeni çekildi. Ayaklarında ve bel kısmında zedelenme olduğu tespit edilen polis memuru Okan Balıkçı, gerekli tedavilerin yapılmasının ardından müşahadeye alındı. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü karakol ve olay yeri inceleme ekipleri motosikletin bırakıldığı yerde inceleme başlattı. Parmak izi çalışması yapan olay yeri inceleme ekipleri, çalışmasını tamamladıktan sonra motosikleti yediemine kaldırdı.

EMNİYET MÜDÜRÜ VE EMNİYET AMİRİ HASTANEYE GELDİ
Kazayı haber alan İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak ve Emniyet Amiri Burak Bal ilk olarak motosikletin bulunduğu yere gelerek ekiplerden bilgi aldı. Daha sonra Hastaneye gelen Emniyet Müdürü Niyazi Koçak ve Emniyet amiri, Burak Bal, yaralı polis memurunun durumu hakkında bilgi aldı. Hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Emniyet Müdürü Niyazi Koçak “Arkadaşımızın hayati tehlikesi yok. Kazadan dolayı ezikleri var. Birkaç saat müşahade altında kaldıktan sonra evine gönderecekler. Sürücüyü bulmak için çalışmalarımız sürüyor.” dedi.

ASAYİŞ, ÖNCE SÜRÜCÜNÜN ÇALIŞTIĞI YERE SONRA SÜRÜCÜYE ULAŞTI
Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro amirliği ekipleri motosiklet sürücüsü hakkında araştırmaya başladı. Kısa süre sonra motosiklet sürücüsünün çalıştığı yer tespit edildi. İş yeri sahibine ulaşan polisler 3 saat sonra saat 01.30 sularında sürücü E.A.'yı (17) Bölücek’teki evinde yakaladı. Kaza sırasında motosiklette bulunan E.G. (17) de Karga Mahallesi'ndeki evinden alınarak doktor raporu için Ereğli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. E.A. ve E.G. ifadelerinin alınması için Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.
Polis Memuru Okan Balıkçı’ya çarpan sürücü E.A.'nın ehliyetsiz kullandığı motosikletin tescilinin olmaması sebebi ile sürücü E.A. mahkemeye sevk edildi. Yaralı polis memuru Okan Balıkçı’nın şikâyetçi olduğu öğrenildi.