Alaplı İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın itfaiye personeline yönelik periyodik olarak kurtarma, trafik kazaları, yangın, tehlikeli maddeler ve ilk yardım konularında uygulamalı eğitim semineri verdiklerini söyledi.
Amaçlarının itfaiye personelinin deneyimini artırmak olduğunu kaydeden Taşkın, “Yıllık periyodik eğitim planı yapılarak, itfaiye personelimize çeşitli eğitimler veriyoruz. Bölgemizdeki itfaiye teşkilatları bu eğitim planını hazırlayıp sürekli personelini hazır ve deneyimli tutması gerekiyor. Bu amaçla bizde personelimize her konuda kademeli olarak eğitimler veriyoruz.
Bu konularda bölge itfaiye teşkilatları bizden eğitim talep etmeleri durumunda onlara da eğitimler verebiliriz.  Önümüzdeki haftalarda da bazı kamu kurum ve kuruluşlarında geniş kapsamlı tatbikatlarımız olacaktır” dedi.
Tatbikatlar çerçevesinde vatandaşlara da bilgiler vereceklerini belirten Taşkın, “Tatbikatlar aracılığıyla vatandaşlarımıza yangın ve kaza olaylarında neler yapması gerektiği hususunda bilgiler vereceğiz. Türkiye’de 24 eğitmenden biri olarak kurtarma, trafik kazaları, ilk yardım, tehlikeli maddeler, yangın eğitimi, araç bilgisi konularında eğitimlerini alan ve sertifikaları bulunan Alaplı İtfaiye Müdürlüğü olarak bölgemizdeki itfaiye teşkilatlarının da bizden eğitim talep etmeleri konusunda çok geniş kapsamlı uygulamalı eğitimler vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.
Taşkın, ayrıca vatandaşların yangın veya kaza gibi durumlarda itfaiyenin irtibat telefonu 110’u ücretsiz şekilde arayabileceklerini kaydetti.