Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın destekleri ile Kdz.Ereğli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonu ile meyvecilikte budama teknikleri ve uygulamanın önemine ilişkin çiftçilere bilgilendirme yapılacak.

Alınan bilgilere göre, Kdz.Ereğli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün projesine Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından destek verildi.

Proje kapsamında, bölgede özellikle bilgi eksikliğinden kaynaklı hatalı uygulamaların azaltılması üründe verim ve kalitenin yükseltilmesi dolayısı ile ekonomik kayıpların önlenmesi amacıyla meyve bahçelerinde budama, gübreleme, dip temizliği, hastalık ve zararlılar ile mücadele konularında yapılacak olan uygulamalı eğitimler 15-19 Mart tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karadeniz tarafından verilecek eğitimlerin ilki Süleymanbeyler Köyü'nde gerçekleştirildi. Sırasına göre ise eğitimler Ören-Ömerli Mahallesi, Çayırlı Köyü, Kandilli Beldesi ve Kızılcapınar Köyü'nde verilecek. Eğitim programları ise sabah 09.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.