Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve KOSGEB tarafından imzalanan protokol çerçevesinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenecek.
Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir ile KOSGEB Zonguldak Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Yıldırım tarafından imzalanan protokol ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması amacıyla uygulanan Girişimcilik Destek Programı kapsamında Zonguldak TSO tarafından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenecek. Protokole kapsamındaki eğitim, 21 Kasım-14 Aralık 2011 tarihleri arasında, Zonguldak TSO Konferans Salonu'nda, 30 kişilik 2 ayrı sınıfta verilecek. Programın hedef kitlesi kendi işini kurmak isteyen girişimciler olup katılımcılardan herhangi bir ücret alınmayacak. Eğitim hakkında bilgi veren Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir, Odamızın sahip olduğu sosyal sorumluluk bilinciyle, istihdamı artırmak ve girişimciliği desteklemek amacıyla Girişimcilik Eğitimi düzenleyeceğiz. Bu eğitim sürecinde KOSGEB destekleri, yeni iş kuranlara dönük desteğin mevzuatı, başvuru aşamaları, iş planın hazırlanması, pazar araştırmasının yapılması, yönetim planı, üretim planı oluşturulması ve finans planı yapılması gibi bir işletme sahibinin ihtiyacı olduğu konular uzman eğitimcimiz tarafından işlenecek. Ümit ediyoruz ki eğitim sonrasında girişimcilik ruhuna sahip kursiyerlerin hem bilgi hem de motivasyon seviyesi en üst noktaya ulaşacak. Kendi işini kurmak isteyen kişilerin ihtiyacı olan maddi destek ise bu kursu tamamlayanlara KOSGEB tarafından sağlanacak. Özellikle kadın girişimcilerimizi bu eğitime bekliyoruz dedi.
KOSGEB Zonguldak Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Yıldırım ise, KOSGEB tarafından verilen maddi desteklerin Zonguldaklı iş çevreleri ve de özellikle girişimciler tarafından çok fazla bilinmediğini belirterek, il merkezindeki Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sayesinde bu bilgi eksikliğinin giderileceğini bildirdi. Eğitim sonrasında girişimcilere 27 bin TL'ye kadar geri ödemesiz, 70 bin TL'ye kadar ilk 2 yıl geri ödemesiz, 3. ve 4. yıl içinde vade farksız toplam 8 eşit taksitte geri ödeme imkanı ile maddi kaynak sağlanabileceğini belirten Yaşar Yıldırım, bu imkandan sadece eğitimi tamamlayanların yararlanabileceğini kaydetti.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi için başvurular, 24-28 Ekim 2011 tarihleri arasında, 1 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile şahsen Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'na yapılacak.