Hayat Boyu Öğrenci Programı kapsamında, Avrupa'da Bilgisayarlı Muhasebe Uygulamalarının Araştırılması konulu projesi ile uygulamaya layık görülen Kdz.Ereğli Ticaret Meslek Lisesi'nin proje sorumluluları Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ı ziyaret etti. Proje kapsamında 32 öğrenci Almanya ve İngiltere'de 1 ay süre ile staj görecek.

Avrupa Birliği ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen Hayat Boyu Öğrenci Programı (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik projeleri kapsamında hazırlanan Avrupa'da Bilgisayarlı Muhasebe Uygulamalarının Araştırılması konulu projenin 2012 teklif çağrısı döneminde Türkiye genelinde 2 bin 261 kurum arasından ilk 15'e girerek uygulamaya layık görülen Kdz.Ereğli Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Numan Korkmaz, okul yöneticileri, projeyi hazırlayan öğretmen ve öğrenciler Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ı ziyaret etti.

ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE
Ziyarete Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy'da katılırken proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Korkmaz, Kdz.Ereğli Ticaret Meslek Lisesi ve ortağı İstanbul Beşiktaş Mehmet Ali Büyükhanlı Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri 2013 yılı Ocak ayında Almanya, Haziran ayında ise İngiltere'de bilgisayarlı muhasebeyi dünya ticaretinin öncü iki ülkesinin muhasebe firmalarıyla 1'er ay süre ile öğrenme fırsatları olacak. Proje kapsamında ilçemiz son sınıf muhasebe öğrencilerinden 16 kişi Almanya, 11 muhasebe öğrencilerinden 16 kişi ise İngiltere'de 1 ay süre ile staj görecektir. Proje sadece bilgisayarlı muhasebe alanında ileri donanım sağlamakla kalmayıp, öğrencilerimize 1'er ay İngilizce eğitiminin yanı sıra gidilen ülke ve komşularına yapılacak kültür gezileri ile de Avrupa'nın yaşam tarzı, tarihi ve entelektüel birikimi hakkında da yerinde bilgi toplama şansı verecektir. Öğrenci ve öğretmenlerimizin staj sonrası misyonları Türkiye ve Ereğli'mizde devam edecek yaşadıkları ve gördükleri eğitimlerin diğer öğrencilere ve kamuoyuna aydınlatılması yaygınlaştırılması sağlanacaktır dedi.

BİRİKİMLERİ GELİŞECEK
Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, Mesleki eğitimin genel üretimdeki sayısının artması hedeflenmekte. Meslek liselerimizden bir lisemiz hariç tüm liselerimiz Avrupa Birliği projelerinde katılacak olması gerçektende sevindirici. Diğer Avrupa Birliği ülkelerindeki hareketlilik olarak meslek eğitimi olarak bilgi ve birikimlerini geliştirecekler sözleri ile konuştu.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'da konuşmasında şu görüşlere yer verdi: Mesleki bilginin dışında ilgili ülkelerde kültür alış verişi de yapılacak. Çocuklarımızın bu yaşta dışarıdaki ülkelerdeki uygulamaları yerinde görecek oradaki sosyal, kültürel yaşam hakkında bilgi sahibi olacak. İngilizce gibi bir dili de öğrenmeleri gerçekten güzel bir proje. Bir kez daha emeği geçenlere teşekkür ediyorum.