Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA)köy hayatı deneyim çalışmaları kapsamında paydaşlarla bir araya gelindiği gönderilen açıklamada şöyle ifade edildi:

 

Ajans binasında gerçekleşen toplantıya; BAKKA Genel Sekreter Vekili Elif Acar, Kozlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergin Gök ve personelleri, Kocaeli’nden Narköy Organik Tarım İşletmesi Yetkililerinden Mümtaz Bayat, Çomranlı Köyü Kooperatif Başkanı Ahmet Karabulut ile Kooperatif Üyesi Okan Yaman ve BAKKA uzmanları katıldı.

Toplantıda, tarım ve hayvancılığın önündeki sorunlara dikkat çekildi. Potansiyel çözümler üzerinde konuşuldu. Köy hayatı deneyim projesi kapsamında bölgemize uygun yapılabilecek faaliyetler ve buna bağlı olarak kurulacak alternatif modeller tartışıldı.

Toplantının ardından Kozlu Dereköy’de bulunan, atıl kalmış Merkez Dereköy İlköğretim Okulu Binasına ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarete Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, AK Parti Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Gören ve Dereköy Muhtarı Muhammet Başar da eşlik etti.

Okul binası ve çevresi gezilerek neler yapılabileceği üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Fikirlerin projelendirilmesi kararlaştırılarak ilerleyen günlerde yeniden bu konu üzerinde toplantı yapılması planlandı.