Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal’ın Devreklilerin ağırlıklı olduğu Elmatepe Mahallesi’ndeki açık hava iftarına katıldığı bildirildi.

 

Belediyeden yapıan yazılı açıklamada, belediye  Başkan Yardımcıları ve bazı Meclis Üyeleri ile birlikte her gün iftarlara katılan Hüseyin Uysal’ın en son olarak Elmatepe’de Devreklilerin ağırlıklı olduğu Filtepe Sokak’taki açık hava iftarında vatandaşlarla buluştuğu açıklandı.

Belediyenin konuyla ilgili yazılı açıklaması şöyle:

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı ve Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Cöbek, Esra Alpago ile Meclis Üyeleri Yusuf Kalay, Ayhan Atay, Hasan Pınarcık, Fevzi Ekşi, Sezai Meriç’in de eşlik ettiği iftarda konuşan Başkan Uysal, açık havada zevkli bir iftar yaptıklarını belirterek, bu iftarın organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Geleneksel hale gelen, kadınların emeği ile ev yemekleri ile yapılan iftarın önemine değinen Başkan Uysal, iftara katılanlarla da tek tek ilgilendi. Kadınların ve çocukların özellikle ilgi gösterdiği ve hatıra fotoğrafı çektirdiği Başkan Uysal, çocuklara da imza verdi.  İftar sonrası Kuran-ı Kerim ve ilahiler okundu. 

 

(Haber Merkezi)