Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ilçede bulunan gazi ve aileleri ile şehit yakınlarına moral yemeği verdi.

Eski Bağlık Kantininde düzenlenen yemeğe, Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğ.Amiral Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi Sevim Uysal, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, belediye başkan yardımcıları ve daire müdürleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ve mahalle muhtarları, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kdz.Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin, Türkiye Harp Malulü, Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, şehit yakınları, gaziler ve gazi aileleri katıldı.

Programda, din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunularak, dua edildi.

ŞAHİN’DEN TEŞEKKÜR

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kdz.Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin,  yaptığı konuşmada; “Gaziler gününde mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bizi bir araya getiren ve bu yemek organizasyonumuzda bize destek veren başta Belediye Başkanımız Opr. Dr. Hüseyin Uysal ve ekibine ve müftülük hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

UYSAL: ŞEHİT VE GAZİ OLMAK İSTEYEN BİR MİLLETİZ

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise yaptığı konuşmada şehit yakınları, gazi ve gazi ailelerinin baş tacı olduklarını belirterek; “Bugün buraya gelerek bizlerle beraber öğle saatinizi bize vererek gazilerimizle beraber olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Fazla söze gerek yok. Aslında muhteşem bir fotoğraf. Daha önce özlediğimiz bir fotoğraftı bu. Ereğli’nin protokolü, belediye meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, gazilerimiz ve şehit ailelerimiz hep beraber biradayız. Göreve geldiğimiz için arzu ettiğimiz bir fotoğraf verdiğiniz için şahsım olarak hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başka Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm gazilerimize, yaşama veda eden tüm şehit ve gazilerimize Allahtan rahmet diliyor, sağ olanlara da sağlık sıhhat içinde bir8 ömür niyaz ediyorum. Gaziler gününüzü kutlu olsun. İnşallah önümüzdeki günlerde birlik ve beraberlik içinde böle bir günü kutlarız diyorum” dedi.

 MADENOĞLU: KAHRAMAN GAZİLERİMİZİN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu da yaptı konuşmada şunları söyledi; “Hiç şüphe yok ki, şehitlik ve onun kardeşi konumundaki gazilik rütbelerin en büyüğü. Allah ve kul indinde gerçekten bu rütbelerden daha büyüğü yok. Bu nedenle şehitlik mertebesine yükselenlere Allah’tan rahmet yakınlarına da sağlık ve uzun ömürler diliyorum. Vatan için gazi ve şehit olmak herkese nasip olmaz.  Kahraman gazilerimizin gününü kutluyorum.”

Program sonunda, ilçe protokolü gazi ve ailelerin günlerini tek tek kutladı.