Karadeniz Ereğli Fizik Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, derneğin Balı Mahallesi’ndeki yerini ziyaret eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’na yaptığı konuşmada, Ereğli Belediyesi’nin, engelli bireylerin bazı beklentilerine karşılık vermediğini söyledi.  Hayvan barınağına ait araçlar ile hafta sonları taşıma yapıldığını ancak Engelli Koordinasyon Merkezi’ndeki ‘engelli taşıma aracı’ ile engellilerin taşınmadığını öne süren Şentürk şöyle dedi:

 

"EVET" DEMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ...

“Sizin, milletvekili olmadan önce, Alaplı Belediye Başkanlığı döneminizde, çok büyük katlılarınızı gördük. Bugün, Ereğli Belediyesi’nden görmediğimiz katkıyı vakti ile sizin Alaplı Belediyesi’nden gördük. Daha önceki referandum sürecinde, engellilere pozitif ayrımcılık tanıdığı için ‘evet’ oyu vermiştik, yine aynı yönde hareket etmeyi düşünüyoruz. Fakat geçtiğimiz yerel seçimlerde, ilçede bulunan engelliler olarak, Hüseyin Uysal’a oy vermemize rağmen, şuan için resmen dumura uğramış durumdayız. Burada bulunan arkadaşlarımın tamamı yaralıdır. Biz, belki çok şeyler hayal ederek beklentiyi yüksek tuttuk. Ama normal değerlerde düşündüğümüz zaman, talep ettiğimiz şeylerin, aslında çok da afaki şeyler olmadığını, makul şeyler olduğunu biliyoruz.”

 


ÇALIŞMIYOR İDDİASI

Milletvekili Çaturoğlu’na ‘büyük kapı’ ve ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin vekili’ diye hitap eden Şentürk, yaşadıkları sıkıntıları ise şu sözlerle aktardı: “Ereğli Beledi Plajı’nda denize giremiyoruz. Ereğli Belediyesi’nin piknik alanlarından istifade edemiyoruz. Ereğli Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi’nde engelli taşıma araçları var, kullanamıyoruz. İlerimizde, hayvan barınağı var. Belediye, kedi ve köpeklere hizmet veriyor. Hayvanlara hizmet veren araçlar, Cumartesi ve Pazar günleri çalışıyor. Ama engellilere hizmet veren taşıma aracı, hafta sonları kapalı, hizmet vermiyor. Biz sahile inemiyoruz. Bu şehirde artık bunlar konuşulmamadır. Bunların çözülmesi lazım. Bunları, belediyeye söylememize rağmen, halledileceği söylendi. Seçimlerin üzerinden 3 yıl geçti. Bu konu bizim, tahammül sınırlarımızı zorlayan bir süreç oldu. Önümüzde bir referandum var, bu referandumda yine üzerimize düşeni yapacağız. Ama bu muameleye layık değiliz. Sizden, belediye adına rica ediyoruz. Bu şehirde, engelliler için imkanları var, araçları var, adamları var. Un, yağ, şeker var ama ortada helva yok.”

 

ÇATUROĞLU: KEŞKE BAŞKANDA ARAMIZDA OLSAYDI

Milletvekili Faruk Çaturoğlu da, 16 Nisan referandumunda desteklerini istemek için geldiği Fiziksel Engelliler Derneği’nde, iletilen sıkıntıları not aldığını belirterek şunları kaydetti:

“Bazı sıkıntılar, buradaki yerel yönetimi ilgilendiriyor. Bugün, keşke sayın başkanda aramızda olsaydı, şu şikayetleri dinleseydi ve beraber mütalaasını yapsaydık. Ama ben notlarımı aldım. Bu notları, kendisi ile paylaşacağım. Çünkü bu aynı zamanda, engelliye yapılacak yatırım, hem dünyamızı hem de ahretimizi mamül edecek bir harekettir. Elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız, kimsenin endişesi olmasın.”

Çaturoğlu, konuşmasının ilerleyen bölümlerinde ise referandumda neden ‘evet’ diyeceklerini anlattı, kendisini dinleyen engeli vatandaşlardan destek istedi.