AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkan Yardımcısı iken Milletvekili Fazlı Erdoğan'a dönük açıklamalarından ötürü Disiplin Kuruluna sevk edilen ve partiden atılan Mustafa Uysal yazılı açıklama yaparak 12 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek referanduma "evet" oyu kullanacağını açıklarken ince mesajlar verdi.
AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve AKP İl Başkanı Hamdi Uçar'ın AKP'den kendisini ihraç edebilmek için ellerinden geleni yaptığını belirten Uysal, "Canla başla mücadele ettiler, amaçlarına ulaşmanın mutluluğu içinde Zonguldak teşkilatlarını böl, parçala yönet ve kazan mantıklarının ne kadar doğru olduğunu tebessümle izliyorum" dedi.
Uysal'ın yazılı açıklaması şu şekilde: "Teşkilatlarda samimi inançla birileri canla başla bir oy daha fazla alabilmek amacıyla mücadele ederken, siyasetin tüm imkanlarını şahsi imkana dönüştüren, kazancına kazanç katıp, namına nam  koyanların kendi koltuk kavgasına ve menfaatlerine  partisini, seçimleri nasıl pazarlık konusu ettiğini maalesef üzülerek gördüğüm Ak Partideki siyasi mücadelem de bitmiş oldu. İnsanların yüzlerine farklı arkadan farklı konuşan sözde siyasetçi arkadaşlarımın ellerini ovuşturmalarını şaşkınlıkla izlerken, başarılı olan siyasi linç sonrası emeği geçenleri tebrik ediyorum. Ben Ak Parti teşkilatlarda mücadele ederken, partideki güç odaklarının menfaatlerine ve işine gelmediğimde CHP'li ilan edilecek kadar yalan ve iftiralara uğrarken, özellikle yerel seçimlerde rozetini taşıdığı partisine ihanet edenlere sesleniyorum. Seçimlerde yaptığınız gibi yalandan yere çalışıyor gibi görünmeyin. Dün birbirlerine hırlayanların bugünkü tavırlarla bu işlerde başarı yakalanmaz. Daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, daha fazla hukukun üstünlüğü için samimi şekilde çalışın. Bu referandumda evet çıkması için atacağınız samimi bir çalışma bu ülkeye yapacağınız en büyük iyiliktir. Bir kerede bu ülke için çalışın. Yalandan yere köylerde görüntü veren arkadaşlar lütfen şehir merkezindeki mahallelere ve evlere girin. Mahallelerde yaşanacak hezimetin faturasını yarın başkalarına atmaya çalışacağınıza bugünden tedbirlerinizi alın. İnsanlara referandumda evet demenin kazanımlarını anlatın.
Ben oyumu "evet" kullanarak bu ülkenin insanları için iyi ve doğru bir şey yapmanın mutluluğunu yaşayacağım. 13 Eylülde evet oylarının sandıktan çıkması temennisiyle saygılar sunuyorum."