AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın çalışmalarına ve basın toplantılarına Kdz. Ereğli ilçe yönetim kurulunu dışlayarak devam etmesine teşkilattan tepki geldi.

İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Uysal açtı ağzını ve yumdu gözünü. Uysal 2004 yılında Halil Posbıyık'ın AKPden aday olacak iken Milletvekili Erdoğan'ın bu işi engellediğini dile getirirken "Posbıyık, AKP'den belediye başkanı adayı olsaydı, Ereğli'de seçimi kesin kazanacak ve belkide milletvekili adayı olacaktı. Milletvekilimiz kendisine rakip olarak gördüğü Posbıyık'ın o gün partiye geçmesini engellemek için elinden geleni yaptı, bugün barış çubukları içiyor. Ohh ne ala. Neden AKP'nin geleceği ile oynadın sayın vekilim" diye sordu.

Uysal , Fazlı Erdoğan'ı bölgecilik yapmakla suçlarken de "Ben söylüyorum Kral Çıplak. Ereğli'de insanları memleketine göre ayırıp siyaset yapacaksın, Sonra kardeşlikten dem vuracaksın. Ereğli halkı kimin ne olduğunu biliyor" dedi.

Milletvekilinin Gazeteniz Önder için de "Ereğli'nin Ergenekon'u" ve "Kapatın gazeteyi" dediğini de anımsatan AKP ilçe Başkan yardımcısı, "İnsanlar kimin ne yaptığını biliyor. Benim canımı sıkarlarsa kimin nerede ne şekilde partiyi nasıl sattığını açıklarım" sözleriyle imalı konuştu.

AKP Zonguldak Millet vekili Fazlı Erdoğan'ın önceki gün düzenlediği basın toplantısında AKP Kdz. Ereğli İlçe Yöneticilerinden kimsenin bulunmayışını değerlendiren AKP İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Uysal, "İlçe yöneticilerinin neden toplantıda olmadığını milletvekiline sormak gerekir. Kendisi İlçe Teşkilatını hiçe sayarak dün dışladığı bugün kanka olduğu arkadaşlarla birlikte toplantı yapmayı yeğliyor. Köy ziyaretleri yapıyor. Bu küçük hesapları olanların işleridir. İnsan bir aynaya bakar utanır. Onun için fark etmez zaten, kendiside milletvekili seçimlerini de aynı şekilde yürütmüştü. Teşkilatı yokken, ne kadar para harcadığıyla övünüyordu. Onun ölçüsü bu sanırım. Üzülerek söylüyorum burada kaybeden ne Fazlı Erdoğan, nede Yönetim Kurulu Üyeleri. Burada kaybeden tek şey partidir.

UTANSIN!..
Sayın vekilin kaprisleri ve anlaşılmaz kinci ve kavgacı tutumları nedeniyle parti bölüne bölüne bu hale gelmiştir. Bu davranışları daha öncede sergilemişti. İlçe Teşkilatı buradadır. Birileri kavga edecek yer arıyor ve kendi hatalarını kapatmak için birilerini hedef olarak gösteriyor. Kişisel ihtirasları için teşkilatı ve partiyi küçük düşürmeye çalışanlar utansın. Eğer problem benim ve arkadaşların istifa etmesiyle çözülecekse ben  fedakarlığa hazırım. Ama bununda sonuç getireceğine inanmıyorum. Çünkü kin ve nefret akıl ve mantığın, parti menfaatlerinin önün geçmiş. Allah ıslah etsin. Daha önce de bugünün danışmanı, o günün ilçe başkanı Ali Kemal Bey döneminde de arkadaşlar istifa ederek yönetimi düşürdüler. 

KONUŞMAKTAN KORKUYOR
Ne değişti. değişen ne oldu yani. Ak Parti ne kazandı. Bir tek sayın vekilim kazanmıştır. Unutmadan şunu söyleyeyim, ben kimsenin uşağı değilim. Benimle ilgili birileri konuşurken, kendi çevresindekilerle beni karıştırmasın.  Evet kimse konuşmuyor. Konuşmaktan korkuyor. Şakşakcılık birilerinin işine daha çok geliyor. Ben söylüyorum Kral Çıplak. Ereğli'de insanları memleketine göre ayırıp siyaset yapacaksın, Sonra kardeşlikten dem vuracaksın. Ereğli halkı kimin ne olduğunu biliyor. İnsan makamdayken şakşakçıları çok olur. Allah makam, mevki ve yüksekten düştükten sonra dostsuz bırakmasın" dedi.

POSBIYIK'IN ÖNÜNÜ KESTİ
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın kamuoyuna verdiği barış mesajlarını da değerlendiren Uysal, milletvekili Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi. Halil Posbıyık'ın önünü kesmek için elinden geleni yaptığına belirten Uysal, "2004 Yılında Halil Posbıyık Ereğli'deydi. O dönem AKP'den belediye başkanı adayı olması ise gündeme gelmişti. AKP'den Belediye Başkanlığını engellemek için milletvekilimiz elinden geleni yaptı. Neden yaptı, kendi siyasi geleceğinden korktu. Halil Posbıyık, AKP'den belediye başkanı adayı olsaydı, Ereğli'de seçimi kesin kazanacak ve beklide milletvekili adayı olacaktı. Milletvekilimiz kendisine rakip olarak gördüğü Posbıyık'ın o gün partiye geçmesini engellemek için elinden geleni yapıyor, bugün barış çubukları içiyor. Ohh ne ala. Neden AKP'nin geleceği ile oynadın sayın vekilim. 

VARMI BÖYLE ŞEY
O zaman AKP'den Posbıyık aday olsaydı bugün belki belediye koltuğunda genç ve yeni heyecanı olan farklı bir yüz olacaktı.  İktidarın hizmetleri Karadeniz Ereğli'ye gelseydi daha iyi olmaz mıydı? Siyasi ihtiraslar yüzünden 7-8 yıl Karadeniz Ereği'yi geriye götürdünüz. Bunların hesabını vermeyeceksiniz çıkıp kamuoyuna barış çubuğu uzatacaksınız. Siyasette böyle bir şey var mıdır? Peki yarın ne zaman kavga edeceksiniz, milletvekili seçimleri yaklaşıyor. Birileri dün kötü polisti bugün iyi polis oldu. Bu millet keriz değil, herkes her şeyi görüyor. Birileri yerel seçimlerde bu partiye ihanet etti, partiyi sattı. Şimdi meydanlara çıkmışlar ahkam kesiyorlar. Hem partiyi satacaksın hem ahkam keseceksin.

EREĞLİ'NİN ERGENEKONU!..
Sonrada kalkıp benim en son konuşacak kişi olduğumu söyleyeceksin. İnsanlar kimin ne yaptığını biliyor. Benim canımı sıkarlarsa kimin nerede ne şekilde partiyi nasıl sattığını açıklarım. Ayrıca Milletvekili Erdoğan seçimlerden önce Önder Gazetesi ile ilgili beyanatları oldu, "Ereğli'nin Ergenekon'u" dedi, "Önder'i kapatın" diye söyledi hem böyle diyorsun hem sonra Önder Gazetesi'ni ziyaret ediyorsun. Nasıl bir iş?" sözleri ile konuştu.

DELEGELER GETİRDİ
Uysal, AKP Kdz. Ereğli İlçe Yönetiminin görevden alınacağına dönük çıkan söylentilere de, "Biz buraya delege oyu ile geldik. Genel Merkezimiz bizi görevden alırsa saygı ile karşılarım. Eğer bu partide yüksek mertebelerde olup partiye ihanet edenler görevden alınmıyorsa bizim gibi  parti için çalışanlar görevden alınıyorsa, varsın alsınlar. Benim birilerinin iddia ettiği gibi koltuk sevdam yok. Buyursunlar alsınlar. Küçük olsun benim olsun diyenin kimler olduğunu herkes biliyor. Eğer çözüm olacaksa , yarın istifa da ederim. İnsanları siyasetten tiksindirmek için ellerinden geleni yapanlar, yarın halkın karşısına geçip oy isteyecekler.  Yazık hemde çok yazıkkk " dedi.
Diğer sorularımıza yanıt vermeyen Uysal geniş basın açıklaması ile kamuoyuna aktaracağı söyledi.