‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ kapsamında ilçe sokaklarında kadınlara çiçek dağıtan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirtti.

Başkan Hüseyin Uysal, beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları, bazı daire müdürleri ile etkinlikleri düzenleyen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeliyle birlikte şehir merkezindeki cadde ve sokakları dolaşarak, kadınlara beyaz karanfil dağıttı.







Kadına yönelik şiddet konusunda halkın bilinçlenmesi gerektiğini söyleyen Başkan Uysal, kadın dayanışmasının önemine değinerek; “Biz, şiddetin her türlüsüne hayır diyoruz. Kadına şiddet konusunda hepimiz duyarlı olmalıyız. Kadın annedir, anneannedir, kadın teyzedir, kadın haladır. Kadın abladır, kardeştir. Hepimiz bu gerçeğe uygun hareket etmeliyiz. Kadınlarına sahip çıkmayan, onlara değer vermeyip şiddete maruz bırakan kişiler, en değerli varlıklarımız olan annelerimizin manevi değerlerini yok saymış olmaktadırlar. Kadınlarımıza sahip çıkmamız gerektiğini bir kez daha hatırlamamız ve unutmamamızı temenni ediyorum” dedi.

Karşılarında beyaz karanfil ile Başkan Hüseyin Uysal’ı gören kadınlar, şiddetle mücadele konusunda verdiği destekten dolayı teşekkür ederek; “Başkanım, bu mücadeleye öncülük etmeniz bizleri sevindirdi. İyi dilekleriniz için teşekkür ediyoruz” dediler.

Kdz. Ereğli Belediyesinde çalışan bayan personeller ise sabah işe geldiklerinde masalarında beyaz karanfil ile karşılandı.