8 Kasım Uzun Mehmet’i Anma ve Kömürün Bulunuş Günü nedeniyle bir açıklama yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal; “Nasıl maden ülkemizin için çok önemli ise, Uzun Mehmet’te bizim için bir değerdir. Uzun Mehmet dedemiz, kıymetli bir büyüğümüzdür” dedi.

Konuyla ilgili belediye şu yazılı açıklamayı gönderdi:

8 Kasım 2017 Çarşamba günü saat 10.00’da, “8 Kasım Uzun Mehmet'i Anma ve Kömür'ün Bulunuş Günü' nedeniyle Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından 2016 yılında yenilenen,  Kestaneci Mahallesi’ndeki Uzun Mehmet Anıtı’nda, Anma Programı düzenlenecek.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yaptığı açıklama ile anma törenine Kdz.Ereğli halkını davet ederek; “Bölgemizin gerçek anlamda bir sanayi kenti olarak kalkınmasında ve kent kimliği kazanmasındaki en temel değerlerden biri kuşkusuz taşkömürüdür.

Hazırlanışı, yarattığı ekonomik değer, istihdam imkânları ve oluşturduğu ekonomik katkılarla dünya ekonomisinde önemli bir yere sahip olan Kömür üretimi Uzun Mehmet’in kömürü buluşu ile Ereğli'den Amasra'ya uzanan ve bölgenin kaderinin değişmesine yol açan bir simgedir.

Nasıl maden ülkemizin için çok önemli ise, Uzun Mehmet’te bizim için bir değerdir. Uzun Mehmet dedemiz, kıymetli bir büyüğümüzdür.

8 Kasım Uzun Mehmet’i anma ve Kömürün Bulunuş Günü nedeniyle Uzun Mehmet’i saygı, rahmet ve minnetle anarken, madende hayatını yitiren tüm madenci şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün madende çalışanlara ve ailelerine sağlıklı mutlu günler temenni ediyorum” dedi.