Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Celal Olkaç, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın ilçe kongresinden ayrılmasına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

 

Konuşmasında iktidarın Güneydoğu politikalarını eleştirdiğini ve ülkenin bölünmez bütünlüğünün sıkıntı içinde olduğunu ifade ettiğini hatırlatan Olkaç konuya ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde:

 

“Demokrat Parti İlçe Kongremize katılan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal yapmış olduğum konuşmadan rahatsızlığını hissederek kongreden hoş olmayan bir tavır ile ayrılmıştır. Yaptığım konuşmada AKP’nin Güneydoğu politikasını eleştirmiş ve ülkenin bölünmez bütünlüğünün sıkıntı içinde olduğunu ifade etmiş, halkımızın oy verirken çok iyi düşünmesi gerektiğini söyledim. Konuşmamda Uysal ve kongremize katılan CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal’a kongremizi onurlandırmalarından dolayı iki üç defa teşekkür ettim. Belediye Başkanını inciltecek hiçbirşey söylemedim. Belediye Başkanı kongremize katıldı diye AKP’yi övecek bir politikacı değilim. 40 Senedir siyaset içindeyim ,nerde ne söyleyeceğini çok iyi bilirim. Belediye başkanı AKP’nin temsilcisi değil Ereğli halkının temsilcisidir. Seviyeli ve düzeyli eleştiriye açık olması lazımdır. Hoş görü ilke edinmesi lazımdır.

 

Ereğli Belediye Başkanı olmak o makamı doldurmak kolay değildir. Kendisi ile ilk karşılaşmamda böylesine talihsiz bir olay yaşamak istemezdim.

 

Kongremize katıldığı ve belediye başkanı sıfatı ile onurlandırdığı için tekrar teşekkür ederim.

 

Davranışının hoş olmadığını bu tür davranışları yapmaması gerektiğini hatırlatmak istiyorum”

 

(Haber Merkezi)