Zonguldak Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Nejdet Özkan ve Yönetim Kurulu üyeleri Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ı makamında ziyaret ederek derneğin çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

 

Dernek Başkanı Özkan, derneğin kuruluşundan bu yana çeşitli sosyal projelere imza attıklarını hatırlatarak, “Bu yıl formatı biraz değiştirdik, üniversite hocalarının anlattıkları öğrencilerimize ağır gelmeye başladı, sıkıldılar. Bu formatı değiştirmeye olayı sosyal boyuta çekmeye başladık. Valimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştük anlaşma sağladık” dedi.

 

Ereğli’ye son derece önem verdiklerini söyleyen Özkan, “Ben 15 yıl Armutçuk’ta yöneticilik yaptım, Ereğli’nin eğitim seviyesi yüksek, Erdemir fabrikası burada, bunlar önemli şeylerdir. Burada yaşam koçu akademisyenleri ile çeşitli seminerler yapmak istiyoruz. Alkol ve uyuşturucu ile mücadele ederken bulaşmalı mı bulaşmamalı mı aileler de son derece önemli” sözleri ile konuştu.

 

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, sivil toplum kuruluşlarının gönüllülük esasına dayalı hizmet verdiğini söyledi. Çay konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Gönüllülük esasına göre hizmet veriyorsunuz. Kendinizi bu işe adamışsınız, yaşamışsınız. Şimdiki gençliğin bunları yaşamaması için çaba gösteriyorsunuz. Yapılacak her türlü çalışmaya destek vermeye hazırız. Gençlerimize son derece önem veriyoruz, devlet olarak gençlerin yetişmesi için her türlü desteği katkıyı sağlamaya da hazırız. Gençlerimize geleceğimizi emanet edeceğiz bu yüzden bizler için önemlidir”