Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, "Çocuğun bir sorunu varsa rehber öğretmen veya sınıf öğretmenleriyle bu sorunlarını dile getirebilecekleri psikolojik ortamı bizim sağlamamız lazım." dedi. Vali Çınar, Zonguldak Öğretmenevi'nde 2017-2018 eğitim öğretim yılının huzur ve güven ortamı içinde geçirilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıda, eğitim güvenliğinin çok boyutlu bir konu olduğunu ancak öncelikle konunun uyuşturucu olduğunu söyledi.

 

OKUL MÜDÜRLERİNE BAĞLI

Muhtarlıkların, okul aile birliklerinin ve diğer ilgili kurumların müdürlerinin yetkilileri olduğunu ifade eden Çınar, "En çok da okul müdürlerimiz de var. Okullarda onlara düşüyor. Eğitimin kalitesi birinci önceliğimizdir. Eğitim ve öğretim anlamında okulların başarısı çok büyük oranla okul müdürlerimize bağlıdır. Okul yöneticiliği özel bir alandır. Okul müdürleri işlerini başarılı bir şekilde yapabilirlerse öğretmenler motive olurlar, çalışkan olurlar. Yeni projeler için düşünürler. Var olan projeler uygulanır eğitim ve öğretimde başarı sağlanır. Bu tür yöneticilikte kaprislerimiz, kıskançlıklarımız işe yansımamalı. Öğretmenler arasında adil olmalıyız. Okul müdürleri okuldaki genel düzeni, öğretmenlerin motivasyonunu sağlanmasında çok gayretli olmalılar." diye konuştu.

 

“ZAYIF KALIYORLAR”

Çınar, şöyle devam etti: "Maddi imkanlar arttıkça, geleneksel aile yapımızdan biraz uzaklaştıkça kalabalıklar arasında çocuklarımızla televizyon veya diğer elektronik cihazlarla da kendi başlarına kaldığı için yalnızlaşıyorlar. Bu yalnızlık psikolojik veya diğer durumlarımızı da etkiliyor. Çocuklar da genel güvenliklerine ve davranışlarına yönelik saldırılara karşı da zayıf kalıyorlar. Dolayısıyla uyuşturucu satan da kullanan da her geçen yıl maalesef artıyor.

 

“PSİKOLOJİK ORTAMI SAĞLAMALIYIZ”

Bu konuyla ilgili olarak koordinasyonun sağlanması açısından bizim her okul için görevlendirdiğimiz güvenlik birimlerinden temsilciler var. Okul müdürlerimizin yanlarına mutlaka geliyorlardır. Eğer ki bu görevliler okullarımıza gitmiyorlarsa bunu derhal emniyet müdürlüğümüze, jandarma teşkilatımıza bölgelerinize göre bildirmeniz gerekiyor. Çocuğun bir sorunu varsa rehber öğretmen veya sınıf öğretmenleriyle bu sorunlarını dile getirebilecekleri psikolojik ortamı bizim sağlamamız lazım."

 
(Anadolu Ajansı)