Başarılı çalışmalara imza atan Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü vatandaşların olumsuz bir durum karşısında 'Alo 155 Polis İmdat' hattına ihbarda bulunmalarını istedi, uyuşturucu, alkol ve sigara bataklığına vurgu yaparak uyardı.

İlçe Emniyet Müdürü Koçak, Olumsuz bir durum karşısında vatandaşın vereceği en ufak bilgi, ihbar çok önemli sonuçlar doğurur. Teknoloji çağındayız, halkımız gördüğü şüphelendiği en ufak bir durumu bize bildirmelidir. Ereğli halkı bu konuda duyarlı ve sağduyuludur dedi.

Uyuşturucuya karşı gençleri ve aileleri de uyaran Koçak, Uyuşturucular; bugünümüzü ve yarınınızı karartan, sizi kendi benliğinizden ve milli kültürünüzden koparan bir felakettir. Biliyoruz, öğüt vermek kolay ama gene de gayret etmelisiniz, önce çocuklarınız üzerinde şefkat ve merhamete dayalı otorite kurmalısınız. Daha sonra da çevrenizde olanlarla ilgilenmelisiniz ifadelerine yer verdi.

Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü toplumsal huzurun sağlanması konusunda gösterdiği hassasiyeti sürdürüyor. Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak'ın başarılı çalışmaları ile yeni bir ivme yakalayan Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların herhangi bir olumsuz durum karşısında 'Alo 155 Polis İmdat' hattına ihbarda bulunmasını istiyor.

VATANDAŞA ÖNEMLİ
GÖREV DÜŞÜYOR

Koçak, 170 polisin olaya bakışı ile 100 bin kişinin olaya bakışı farklıdır. Vatandaşların bu konuda bize yapacağı her türlü ihbar, çok önemli sonuçlar doğurur. Gördükleri bir durumu anında bize haber verirlerse bizlerde anında olaya müdahale edebiliriz. Eğer siz bir zanlıyı anında yakalayamıyorsanız, olay yerinden uzaklaşıyorsa iş daha çok zorlaşıyor ve artık deliller üzerinden gidilmeye başlanıyor. Burada halkımıza önemli görevler düşüyor. Gördükleri şüphelendikleri en ufak bir durumu 155 polis hattına bildirmelerini istiyoruz. Artık teknoloji, çağındayız evinizden ya da cep telefonunuzdan 155 arandığı zaman bizler çok kısa bir sürede vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Kdz.Ereğli halkı duyarlı, sağduyulu, halkımızın bize gösterdiği ilgiye ve desteğe de teşekkür ediyoruz sözleri ile konuştu.

GENÇLER ÇOK ÖNEMLİ

19 Eylül 2011 tarihinde açılacak olan eğitim ve öğretim yılı öncesi tüm gençlere çağrıda bulunan Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu, alkol ve sigara bataklığına dikkati çekti. Aileleri de dikkatli olmaları konusunda uyaran Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü resmi internet sitesi aracılığı ile de önerilerde bulunuyor. İlçe Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgilerde gençler ve aileleri şu sözlere seslenildi:

UYUŞTURUCU FELAKETTİR

İsmi üzerinde uyuşturucu, Oysa vatanımızın, milletimizin ve ailelerinizin akıl ve mantığıyla hareket eden berrak ve uyuşmamış beyinlere ihtiyacı vardır. Uyuşturucular; bugünümüzü ve yarını-nızı karartan, sizi kendi benliğinizden ve milli kültürünüzden koparan bir felakettir. Benliğinden ve öz kültüründen kopmuşluk da sizi bunalıma ve cemiyetin dışına iter. Bu itilmişlik ise bedeni varlığınızın yok olmasına kadar gidebilir. Merak ve özentiyle başlayan sigara içme, daha sonra gelen alkol alışkanlığı ve bir üst derecesi olan bağımlılığı bataklığa düşmenin habercisidir. İnsanı insanlığından alıkoyan bu bataklıkta yaşamaksa alkolle birlikte cinsi sapıklığı, fuhşu, uyuşturucu bağımlılığını, frengi ve çağımızın en korkunç hastalığı olan AIDS'ı getirmesi kuvvetle muhtemeldir.

SORUMLULUKLAR YİTİRİLİR
Biliniz ki, bu tür ortamların çoğunda ahlaki değerler geçersizdir. Ahlakın geçersiz olduğu ortamlarda bütün değer hükümleri tersine dönmüş, maddi ve manevi dengeler bozulmuş, sorumluluklar yitirilmiştir. Siz bu ortamda ancak, uyuşturucu tacirlerinin kazanç kapısı olursunuz. Uzmanlarca yapılan araştırmalara göre; AIDS ile uyuşturucu ortamlarının ve uyuşturucu kullanımı arasında doğrudan veya dolaylı bir ilişki mevcuttur. Büyük çoğunlukla siz gençlerin kullanımına sunulan, cazip gösterilen uyuşturucu maddeler; AIDS'e çeşitli hastalıklara, genç yaşta ölümlere sebep olmaktadır. Doğru, dürüst ve çalışkan olmaya çalışın.

KENDİNİZE HEDEF BELİRLEYİN
Kendinize bir hedef belirleyin. Enerjinizi o hedefe varmak için kullanın. Herkesin bir zayıfı ve zayıf yanı mutlaka vardır. Önemli olan bunu bilmek ve onun esiri olmamaktır. Çocuklarınızı uyuşturucu kullanımına karşı korumak sizin en büyük görevinizdir. Bu görevi yapmak, topluma ve geleceğinize karşı sorumluluklarınızı yerine getirmeniz demektir. İçki, uyuşturucu, kumar, şans oyunları, sapıklık, fuhuş, evden kaçma, gibi faaliyetlerin tümünü besleyen, ortaya çıkaran ortama uyuşturucu kültürü denir. Yarınlarınızın bu ortama düşmemesi için; çocuklarınızın kimlerle arkadaşlık yaptığını ve verdiğiniz paraları nerede kullandıklarını iyi kontrol etmelisiniz.

ÖRNEK OLMALISINIZ
Çocuklarınızı sigara ve alkolden uzak tutmalı, anları ikram vasıtası olarak kullanmamalısınız. Çocuklarınıza ahlak bakımından iyi örnek olmalısınız. Çocuğunuzun kişilik kazanmasına yardımcı olup, onların kendilerine güvenini sağlamalısınız. Kuvvetli iradeye sahip olmaları için rehber olmalı, sizin isteğiniz konularda başarılı olamaya bileceklerini düşünerek başarılı olabilecekleri alanı bulmalarına yardımcı olmalısınız. Çocuklarınızın meseleleriyle yakında ilgilenip, onlara yeterli zaman ayırmalı, şefkat ve merhamet göstermelisiniz. Çocuklarınızın baba şefkati ile otoritesini benliklerinde aynı oranda hissetmelerini sağlayacak özen ve dikkati göstermelisiniz. Çocuklarınıza iyi bir terbiye vermelisiniz. Onları, mili ve manevi konularda aydınlatmalısınız. Bu anlatımınız onların uyuşturucudan uzak durmalarını sağlayacaktır. Çocuklarınızın, uyuşturucu batağına yuvarlanmalarına vesile olabilecek kötü örneklerin ve özendiricilerin yuvalandığı birahane, meyhane, diskotek, kahvehane gibi yerlerden uzak tutmalısınız. Uyuşturucuya götüren sebeplerin başında gelen alkolden uzak durmalarını ve bu kötü alışkanlığa düşmemelerini sağlamalısınız.

SEBEBİ ARAŞTIRILMALI
Bütün uğraşlarınıza rağmen uyuşturucunun pençesine düşen çocuklarınızın kurtulmalarına destek olmalı, gerekli tedavilerinin yapılması hususunda yardımcı olmalısınız. Uyuşturucu kullanan çocuklarınızda, arkadaşlarını değiştirme, sık sık geç kalmak; yalan söylemek, yeni yeni arkadaşlar edinmek, aşırı para harcamak gibi bazı değişiklikler olacaktır. Yorgunluk bitkinlik, sinirlilik gibi hallerinde uyuşturucu kullanabileceklerinden şüphelenerek sebebini araştırmalısınız. Uyuşturucu kullandığını tespit etmeniz halinde; önce kötü arkadaş grubundan ayırmalı, uzman psikiyatr islerin önerileri doğrultusunda tedavilerini sağlamalısınız.

MERHAMETE DAYALI OTORİTE
Biliyoruz, öğüt vermek kolay, ama siz gene de gayret etmelisiniz, önce çocuklarınız üzerinde şefkat ve merhamete dayalı otorite kurmalısınız. Daha sonra da çevrenizde olanlarla ilgilenmelisiniz. Çevrenizdeki bu tür olayları gördüğünüzde mutlaka 155 POLİS İMDAT telefonuna veya www.eregli.pol.tr adresinden online ihbar formunu doldurarak bizlere iletiniz.