Kdz.Ereğli’de belindeki sakatlık nedeniyle çalışamayan Hasan Türköz (31) sağlık sorunları yaşayan eşi ve küçük kızı ile yaşama tutunmaya çalışıyor.

 

Oturdukları dairenin 1 yıllık kirasının yanı sıra elektrik ve su faturasını da ödeyemeyen aile, elektrik panosunun üzerine, “Bu evde hasta vardır, lütfen elektriği kesmeyin. Hastaneye yattım” notu bıraktı.

 

Sarıkorkmaz Mahallesi Yeşiltepe Sokakta yaşayan Hasan Türköz, 14 yaşında iken düşerek belini kırdığını köyde doktor bulunmayışı ve parasızlık nedeniyle tedavisini yaptıramadığını belirterek, “3 yıl öncesine kadar özel bir hastanede çalışıyordum ancak belimdeki rahatsızlığım nedeniyle kilitlendim, ameliyatla belime platin takıldı” dedi.

 

“MÜCADELE ETMEK İSTİYORUM”

Sağlığına kavuşmasının ardından çalıştığı çay ocağında düşerek belindeki platinin kırıldığını ve hareket edemez duruma düştüğünü belirten 2 çocuk babası Hasan Türköz gazetecilere yaptığı açıklamasında, “1 yıldır kirasını ödeyemediğim dairede 2 çocuğum ve eşim ile birlikte yaşıyoruz. 8 Yaşındaki kızım Elif Nur Türköz’ün kalbinde delik var, eşim kanser tedavisi görüyor ve ciddi sağlık sorunları var. Kızımın ilaç ve okul servis ihtiyaçlarının karşılanması için devletimiz 900 TL ile 3 ayda bir ödenen 150 lira gıda parası ile geçinmeye çalışıyoruz. Doktor platinin alınarak yerine boyluk platini takılması gerektiğini söyledi. Yeşil kart olmam gereken ameliyatı karşılamıyor. 8 yaşında kızım ve eşim hastalıklı. Onlara bakmak için mücadele etmek istiyorum. Allah rızası için bir kişinin bize yardım etmesini istiyorum. Eşime ve çocuklarıma bakabilmek için sağlığıma kavuşmak istiyorum” sözleri ile konuştu.

 

PANOYA YAZI YAZDI

Kendi rahatsızlığı nedeniyle eşine yardım edememenin üzüntüsünü yaşadığını belirten 34 yaşındaki Meryem Türköz ise eşinin sağlık sorununun çözülmesi için yardım beklediklerini söyledi. Oturdukları dairenin 1 yıllık kirası ile 4 aydır elektrik ve su faturalarını ödeyemediklerini ifade eden Türköz, elektrik panosunun içine koydukları kağıda, “Bu evde hasta vardır, lütfen elektriği kesmeyin. Hastaneye yattım Hasan Türköz. Saygılarımla arz ederim” yazdıklarını ifade etti. 
Aile, şimdi kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)