Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş Alaplı'da incelemelerde bulundu.

Zonguldak Valisi Erol Ayyılldız, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Karayolları Kastamonu 15.bölge Müdürü Sami Uyar, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, belde belediye başkanları, tarafından Alaplı girişinde karşılanan Bakan Yardımcısı Baş, taşbaşı mahallesinden kapanan İlçe girişinde incelemelerde bulundu.  Duble yol kapsamında Alaplı girişini kapandığını belirten Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, " Ereğli'den gelirken Alaplı girişi duble yol kapsamında kapandı. Bu yolun açılarak bir trafik lambası konulmasını istiyoruz. Alaplı halkı bu konuda çok hassas bir an önce İlçe girişinin tekrar açılmasını istiyoruz" dedi.

Bakan Yardımcısı Yahya Baş ise,"Köprü ayağında giriş olması sakıncalı olduğunu düşünüyorum. Bunun için başka bir yol bulmamız geliyor. Hemzemin geçidi köprü girişinde olamaz. Madem üst yoldan bir geçiş düşünüyorsunuz. Oradan ilçe girişine bir köprü olabilir. Bunun üzerinde bir çalışma yapalım." diye konuştu.

Bakan Yardımcısı ve beraberindekiler daha sonra Kdz Ereğli'de bulunana tersaneler bölgesine hareket etti.

Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'ın bu ziyarete sabaha kadar devam eden TBMM'deki 13 ilin büyükşehir olması yasasıyla ilgili sürdürülen çalışmalar nedeniyle katılamadığı öğrenildi.