10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren 102 yurttaş  için Eğitim Sen basın açıklaması yaptı. Çaycuma Öğretmenevi önünde yapılan basın açıklamasında;  Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan konuştu. Günsan  “Türkiye tarihinin en acımasız, en vahşi katliamlarından birisi olan 10 Ekim Ankara katliamının üzerinden iki yıl geçti. Türkiye’nin merkezinde, Ankara Garı’nda, binlerce polisin gözü önünde gerçekleştirilen katliamın üzerinden iki yıl geçmiş olmasına rağmen, kalbimizdeki acı, yüreğimizdeki sancı ilk günkü gibi tazeliğini koruyor.” Dedi.

Günsan’ın sözlerine şöyle devam etti:

“10 Ekim’de Türkiye’nin dört bir yanından sadece barış istemek için, kamu emekçilerinin, işçilerin, halkların barış özlemlerini haykırmak, geleceğe dair umutlarını yaşatmak için, “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi!” demek için Ankara’daydık.

Ölüme karşı her zaman yaşamı savunanlar, “Artık kimse ölmesin” diye ülkenin dört bir yanından barış umudu taşıyan, türkülerle ve halaylarla yola çıkan barış savunucuları, göz göre göre gelen vahşi bir katliamın kurbanları oldular. Her birimiz annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik.

10 Ekim 2015’te canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı. Aradan iki yıl geçmiş olmasına rağmen, katliamın yaşanmasında ihmali olan kamu görevlileri yargı önüne çıkarılmadı.

Acımız çok büyük ve tarifsizdir. Aradan geçen süre içinde ne acımızda, ne de öfkemizde en küçük bir azalma söz konusu değildir. Türkiye’nin en kanlı katliamlarından birisi olan 10 Ekim katliamının insani değerlerini yitirmemiş milyonlarca insanın yüreklerini yaktığını, içini acıttığını biliyoruz.

10 Ekim katliamını planlayarak yapanlar da, önceden haber aldıkları halde hiçbir önlem almayıp, katillerin arkasındaki güçlerin ortaya çıkmasını engelleyenler de bellidir. Katiller tespit edilmiş ancak, katliamın yaşanmasında ihmali olanlar, katliamı önleyebilecekken, kılını kıpırdatmayanlar hala görevlerinin başındadır. Siyasi iktidarın 10 Ekim katliamında asıl sorumluların hesap vermesini engellemek için attığı bütün adımlara rağmen emek, barış ve demokrasi mücadelemizden geri adım atmayacağız.

Yoldaşlarımızı kaybetmiş olmamız, onların inandıkları değerleri, uğruna canlarını verdikleri barışı kazanmak için mücadele görevini bizlerin omuzlarına yüklemiştir. Aradan ne kadar süre geçerse geçsin, 10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, asıl sorumluların korunmasına ve yaşananların üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceğimiz bilinmelidir.

10 Ekim Ankara katliamının yıldönümünde, yoldaşlarımıza verdiğimiz sözü tutacağımıza, darbeci zihniyetin izinden gidenlere inat, emek, barış ve demokrasi mücadelemizi daha da ileri taşıyacağımıza bir kez daha söz veriyoruz.

Savaş, şiddet ve ölüm naralarının atıldığı bugünlerde, emekçilerin, halkların eşit haklar temelinde barış içinde bir arada yaşaması için ölümü değil, yaşamı ve yaşatmayı ısrarla savunmaya demeye devam edeceğiz. Bizleri korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlar, ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve katliamda rolü olanları asla affetmeyeceğiz.”

Eğitim Sen olarak 10 Ekim’de kaybettiğimiz barış güvercinlerini özlemle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz!”