Zonguldak Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında yaklaşık 50 gündür devam eden ve 330 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi anlaşmayla sonuçlandı.
Belediye Başkanı İsmail Eşref ve Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Cavit Zülfikar arasında imzalanan toplu sözleşmeyle sosyal haklar hariç ilk altı ay yüzde 5 ve ikinci altı yine yüzde 5 olmak üzere yıllık yüzde 10 oranında zam yapıldı.


Geçmiş dönemde olduğu gibi bu dönemde sözleşmenin Uzlaşma Kurulu'na gitmeden, karşılıklı fedakarlıklarla masa başında bağıtlanmasından dolayı son derece mutlu olduğunu belirten Belediye Başkanı İsmail Eşref, "Geçmişte enflasyonun yüzde 150 olduğu dönemlerde refah payını da dikkat aldığımız dönemlerde ortalama maaşları 2 bin TL seviyesine taşıdık. Bugün itibariyle de yaptığımız toplu sözleşmede önümüzde zaman olmasına rağmen, çalışanlarında anlayış gösterdiği görüşmelerde sonuca vardık.  Buna göre sosyal haklar hariç ilk altı ay için yüzde 5, ikinci altı ay için yine yüzde 5 olmak üzere yıllık yüzde 10 şeklinde gerçekleşti. Ele geçen maaş anlamında ise yaklaşık 2 bin lira olan maaşlar 100 TL'lik artışla 2 bin 100 TL'ye çıkarılmıştır. İkinci altı ayda ise vergi oranı aynı kalmak kaydıyla 2 bin 200 TL civarında çalışanlarımız maaş alacaktır. Belediyemizin içinde bulunduğu ekonomik durum nedeniyle, Sendikamız refah payından fedakarlık etmiştir. Toplu sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Cavit Zülfikar:
"Belediye Başkanımızın söylediği sözlerin altını imzamı atarım. Ancak mutlak surette Gelirler Yasası mutlak surette çıkarılmalıdır. Bu yasa çıkmadığı sürece Türkiye genelinde bulunan 3200'e yakın belediyenin 3000'i ekonomik sıkıntı içerisinde olacaktır. Bunun içinde siyasilerimizden gereken çalışmaları bekliyoruz" dedi. Gelirler Yasası'nın halkın sırtına yüklenerek değil, İller Bankası payların aktarılarak yapılması gerektiğine de dikkat çeken Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Zülfikar, sözleşme görüşmelerinde karşılıklı fedakarlık yaptıklarını sözlerine ekledi.