Zonguldak Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Salih Alemdar, T.Kamu Sen Genişletilmiş Şube Başkanları ve İl Temsilcileri toplantısı sonuç bildirisini açıklamak üzere basın toplantısı düzenledi.
2-4 Ekim tarihleri arasında Ankara-Kızılcahamam'da gerçekleştirilen T,Kamu-Sen Genişletilmiş Şube Başkanları toplantısında ülkeyi yakından ilgilendiren konular ve kamu görevlilerini sendikal ve demokratik hakları ilgili görüş ve düşünceler belirtilerek, hayata geçirilmek üzere eylem planı hazırlandığı bildirildi.
DERİN BİR AYRIŞMA SÜRECİ
T.Kamu Sen İl Temsilcisi Salih Alemdar yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Bir kitle sendikası anlayışı başta kamu görevlileri olmak üzere ülkemizdeki tüm kesimlerin temsilcilerinden birisi olan Türkiye Kamu-Sen, ülkemizin içinde bulunduğu, ülkemiz insanının ve vatanımızın geleceğini yakından ilgilendiren gelişmelere karşı hiçbir zaman duyarsız kalmamıştır, bundan sonra da kalmayacaktır. Bu bağlamda son günlerde ülkemiz gündeminde önemli yer teşkil eden "açılım" tartışmalarını kaygı ve ibretle takip etmekteyiz. Açılım konularında dikkatli olunmaması, haddi aşan kararlara imza atılması durumunda, milletimizin derin bir ayrışma sürecine gireceği endişesini taşımaktayız".
Salih Alemdar, ülkeyi farklılıklar üzerinden politika yaparak ayrışmaya götürecek her türlü açılımı reddettiklerini belirtti. Alemdar konuşmasına şöyle devam etti:  "Ortak noktalarımızı ön plana çıkaracak, milli birlik ve beraberliğimizi koruyacak, dostluk, kardeşlik ve sevgi bağlarımızı güçlendirecek, daha sağlam bir demokrasi anlayışı içinde, aynı kaygı ve mutlulukları paylaşmamızı sağlayacak çabaları destekleyeceğimizi ilan ediyoruz. Türkiye kamu-sen olarak, 2002 yılından beri kamu görevlilerimizin hak ve menfaatlerini korumak ve ilerletmek amacıyla kesintisiz olarak toplu görüşme masasına oturmaktayız".
Bu süreçte yaşanan olumsuzlukların tek sorumlusunu siyasi iktidar olarak gördüklerini belirten Salih Alemdar "Sekiz yıllık dönemde iktidarda olan siyasi iradenin kanunlar karşısındaki vurdumduymaz tavrı, sosyal diyalogu, toplu görüşme ve Uzlaştırma Kurulu sistemini yasak savmadan ibaret bir süreç haline getirme arzusu, 4688 sayılı kanunun kısıtlı etkisini tamamen ortadan kaldırmakta ve toplu görüşmeyi yalnızca Türkiye Kamu-Sen'in kurumsal performansına bağlı hale getirmektedir.2009 yılı toplu görüşmelerinin, kamu görevlileri açısından en az kazanım elde edilen dönem olması bu bakımdan tarafımızca anlamlı bulunmaktadır.  Bugüne kadar gösterdiğimiz hoşgörü ve uzlaşma arzusu ne yazık ki sonuçsuz kalmıştır. Artık sözün bittiği yere gelinmiş, eylemlilik süreci başlamıştır" dedi.
Alemdar, Türkiye Kamu-Sen olarak, taleplerinin karşılanması çerçevesinde, seslerinin duyulduğu her noktada yanlış uygulamalara son vermek, kamu görevlilerinin toplu sözleşme ve grev hakkı konusunda toplumsal duyarlılık oluşturmak üzere, eylemlilik sürecini başlattıklarını belirtti.
Türkiye Kamu-Sen'in eylem takvimini, 10 Ekim-31 Aralık 2009 tarihlerini kapsayan 1.Dönem Eylemleri, 1 Ocak-1Ağustos 2010 tarihlerini kapsayan 2.Dönem Eylemleri olarak iki bölüme ayırmıştır.