Eğitim uzmanı İsmail Karasu, "Çalışanlarına değer verirsen o da müşteriye değer verir. Sattığın kadar ayakta kalırsın" dedi.
Zonguldak İşadamları Derneği (ZONİAD) tarafından "Liderlik Becerileri ve Empati" konulu eğitim semineri düzenlendi. Eğitim uzmanı İsmail Karasu, liderlik konusunda önemli uyarı ve mesajlarda bulundu.  Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak 14 yıldır eğitim uzmanlığı yapan ve 10 yıldır polisleri eğiten İsmail Karasu katılırken, seminere ZONİAD Genel Sekreteri Hasbi Uzun'un yanı sıra işadamı ve yöneticiler de katıldı. "Liderlik Becerileri ve Empati" konularını yabancı düşünürlerin kitaplarından, sözlerinden verdiği örneklerle anlatan Karasu, katılımcılara kısa video gösterileri de izletti. Liderliğin "Vizyona sahip olmak" olduğunu ifade eden
Karasu, "Bir kişi her şeyi değiştirebilir. Gerçek lider her şeyi değiştirebilir. Önce buna inanması ve kendine güvenmesi lazım. Her yönetici lider olmak zorunda. Her lider yönetici olmak zorunda değil. Liderlik yapmanız için etkili olmalısınız. Etkilemek için güçlü olmalısınız. Eğitimle lider olunur" dedi 
Karasu, "liderlik becerileri ve empati, organizasyonların problemleri, işin temelleri, liderin görevleri, yeni liderlik öngörüsü, liderlik, kötü liderin özellikleri ve yöneticilik" ara başlıklarını da örneklerle anlattı. Yaklaşık 2.5 saat süren seminerde düşünürlerin sözlerinden de aktaran Karasu, karşılaştırma ve mesajları şu ifadelerle anlattı: "ABD ekonomisi çok sert. Direkt 'kovuldun' diyor ve işine son veriyor. Bizde ise sıkıla sıkıla işten çıkarıldığı söylenebiliyor. Kendini yenileyemezsen, vefa olmaz. Liderlik kaplanın kuyruğundan tutup sallamaya benzer. Bugün işiniz varsa ne mutlu size, şanslısınız. Kendinizi yenilemezseniz, modanız geçer. Lider kendisine inanmadan, takipçilerini inandıramaz. Söz uçar, yazı kalır. İşletmelere kamera yerleştirilmesine çok karşıyım ama kamera konulan işletmelerde verim artmış. İş, aşk ve savaşta gidene 'dur' demeyeceksiniz."
Hizmet ve ürünlerde mükemmelliği yakalamak gerektiğini anlatan Karasu, sözlerine şöyle devam etti: "Çalışanlarına değer verirsen o da müşteriye değer verir. Sattığın kadar ayakta kalırsın. Her şeyin tam olmasını beklersen hiçbir şeyi yapamazsın.
Tüccarın masrafları akıllı, süsü de ölçülü olacaktır. Reklamınızı yapmaktan asla vazgeçmeyin. Lider doğulmaz, olunur. Liderler, rahatlama yöntemlerini de bilir. Liderse, isterse her şeyi yapar."