Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Büro Amiri Komiser Yardımcısı Kamil Usta, son günlerde meydana gelen ölümlü ve yaralamalı kazaların ardından sürücüleri uyardı. Usta, ayrıca, kış ayları içinde sürücülere yapmaları gerekenler konusunda da bilgiler verdi.

Ereğli şehir merkezinde ve köylerinde son günlerde meydana gelen yaralamalı ve ölümlü kazalarda artış görülmesi üzerine Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden sürücülere uyarılar geldi. Son olarak Aydınlar köyü mevkiinde hatalı sollama sonrasında meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi de yaralanmıştı. Yaşanan üzücü olayların ve kazaların engellenmesi için sürücülerin daha dikkatli olmaları istenirken, kazaların başlıca unsurlarının sürücülerin olduğu belirtildi.

Söz konusu kazaların en büyük sebebi olarak gösterilen dikkatsizlik ve kurallara uyulmaması gösterilirken konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Büro Amiri Komiser Yardımcısı Kamil Usta, sürücülerin özellikle trafik kurallarına uymalarını, araçlarını daha dikkatli kullanmalarını istedi.

Kazaların trafik kurallarına uyulmamasından kaynaklandığını belirten Usta "Yollardaki sorun ve problemler de kazalara sebep olabiliyor. Ancak yine de sürücülerin bu konuda da dikkatli olmaları, trafik işaret ve işaretçilerine riayet etmelerini gerekmekte. Yaşanan olaylar sonrasında üzücü manzaralarla ve görüntülerle karşı karşıya kalmamak için sürücüler trafik kurullarına mutlak surette uymalı." dedi.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Büro Amiri Komiser Yardımcısı Kamil Usta, ayrıca, kış ayı içerisinde yola çıkacak olan sürücülerinde araçlarının kışlık bakımlarını mutlaka yaptırmalarını, uzun yola gidecek olan sürücülerin de gidecekleri yer istikamet ile ilgili bilgi alarak yola çıkmaları gerektiğinin altını çizdi. Usta, "Yaklaşan kış ayında araç sürücülerinin yaz ayında olduğu gibi kış ayı içinde mutlaka araçlarının bakımlarını yaptırmaları gerekiyor. Uzun yola çıkacak olan sürücüler, gidecekleri yer ve yolla ilgili mutlaka bilgi almalılar. Yola çıkan sürücüler çekme halatı, zincir ve gerekli olan malzemeleri de araçlarında bulundurmaları gerekir. Hatta kış aylarında araç kullanımı ile ilgili sürüş teknikleri konusunda bilgi almalarını tavsiye ediyoruz." dedi.