Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, Üzülmez'e taşındı. Geçtiğimiz yıl öğrenci almaya başlayan ve bu yıl yetenek sınavıyla ikinci kez öğrenci alan ZKÜ'nün yeni bölümlerinden Güzel Sanatlar Fakültesi yeni yerine taşındı.
Eski TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü binasının bazı yapılarının yeniden düzenlenmesi ile resim atölyeleri ve sınıflar oluşturuldu. Gelişmeye müsait bir alanda yer alan Güzel Sanatlar Fakültesi Üzülmez Kampüsü'nde şimdi hocaları, personeli ve öğrencileri ile herkes yeni yerlerine alışmaya çalışıyor.
Geçtiğimiz yılı Merkez Kampüs'te gösterilen geçici yerlerde tamamlayan bölüm artık kendine ait bir binaya sahip.
Bölümün akıllı tahta, öğrenci servisi gibi sorunları şimdilik göze en çarpan eksiklikleri. Öğrenciler özellikle ulaşım konusunda bir çalışmanın yapılmasını istiyor.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Üzülmez tarafına ilk kez bir açılım yaptı. Bulunduğu çevreyi geliştireceği düşünülen ZKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin çevre düzenlenmesi, kantin gibi konularda hayırsever Zonguldaklı işadamlarının da yardımına ihtiyacı var. 
Bu arada TTK'nın yılların tozu ile kaplanmış flamalarını bulan ve hatıra olarak alan ZKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Güler Akalan ve bölüm öğretmenleri, çok mutlu oldular. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Güler Akalan, "Bunları hatıra olarak saklayacağız, bizim için çok kıymetli" dedi.