Zonguldak'ta, Üzülmez Kültür Vadisi Projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Vali Ali Kaban, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Üzülmez Mahallesi'ndeki 100 dönümlük alanda Üzülmez Kültür Vadisi Projesi çalışmaların sonuna gelindiğini söyledi.

Zonguldak'ın 20. yüzyılda kömür ve kömürün getirdiği avantajlarla karşılaştığını ifade eden Kaban, projenin kentin turizm ve sanatla gelişmesi için önemli olduğunu ifade etti.

Kaban, şöyle konuştu:

"Orada bir kültür merkezi kuracağız. Bunun Zonguldak'ın en önemli birikimi olan kömür üzerinden okuma hususunda çalışmayı sürdüreceğiz. Mavi ve yeşilin bu kadar güzel buluştuğu bir kentte sanatla yapılacak katkı turizmi coşturacaktır. Bununla ilgili Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) üzerinden Zonguldak yemeklerini tescil edilmesi ve yeniden sürdürülebilir şekilde restoranlarda servis yapılabilmesi için çalışıyoruz. Bu çalışmaları kitaplaştırarak dağıtmayı düşünüyoruz. Zonguldak'ın bu manada ciddi bir kültürünün olduğunun görülmesini istiyoruz. Kentin sanatçılarının da bu anlamda güçlü olması gerekiyor. Bugünden başlıyoruz. Kimler sanatçılarımız? Bu sadece Zonguldak'ı değil, Bartın ve Karabük'ü de kapsıyor."

Bir gazetecinin, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında ByLock kullandığı belirlenen ve KHK ile meslekten ihraç edilen valilik çalışanıyla" ilgili soruya Kaban, "Ne dememi bekliyorsunuz? Bir iddia varsa incelenir, araştırılır ki neticede de öyle yapılmıştır. Bakanlığımız ve biz burada inceledik. Bunu bakanlığımıza sunduk. Bakanlığımızın takdiridir. Şunu da ifade etmek istiyorum. Sağ koldan bahsediliyor. Solumda dursa da sağ kolum buradadır. Ahmet Hakan Gencer, burada hiç çalışmadı. Lütfen yani abartmayalım. Burada hiçbir şekilde çalışmadı. Burada 1991'den beri çalışan özel kalem müdürü bellidir. Ben 3,5 yıldır buradayım. Bunu ben size öğretmeyeyim. 1991'den bu yana özel kalem müdürünün kim olduğuna itiraz edecek olan var mı? Sağ kolumuz belli." şeklinde cevapladı.