Kdz. Ereğli'nin Devrek Yol Kavşağı'nda yapımı tamamlanan, ancak projenin çevre yolları yapımı devam eden köprülü kavşağa isim aranıyor.  Köprülü kavşağın isminin  "Uzun Mehmet Köprüsü" olması yolundaki görüşler öne çıkarken, Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan'ın isim konusunda her türlü görüş ve öneriyi değerlendirmekten yana olduğu öğrenildi.

Bilindiği gibi; 1829 yılında Kestaneci Köylü Uzun Mehmet Köseağzı'ndaki değirmene gittiğinde, Neyrendere yatağında bulduğu siyah taş parçalarını büyük merak içinde değirmendeki ateşe atmış, bu taş parçalarının yandığını görünce de taşkömürü bulunmuştu. Her yıl 8 Kasım tarihinde Kestaneci'deki Madenci Feneri'nde Uzun Mehmet'i anma törenleri düzenleniyor. Bu törenlerde, kömür madenciliğinin önemine vurgu yapılırken, yaşanan maden kazalarında şehit düşen madenciler de anılıyor. 

Kdz. Ereğlili Uzun Mehmet'in adının Devrek Yol Kavşağı'ndaki köprüye verilerek, O'nun adının  yaşatılmasının yanında, maden ocaklarında şehit olan tüm madencilerin anısına sahip çıkılabileceğine vurgu yapan vatandaşlar, bu konuda görüşlerini Milletvekiline bildirerek "Uzun Mehmet" adında ısrar ediyorlar. (Haber Merkezi)