Zonguldak Milletvekili Ercan Candan Kestaneci Mahallesi'ndeki Uzun Mehmet Anıtı'nı 8 Kasım'daki anma törenlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'na projelendirip yapımını sağlama sözü vermişti. Milletvekili bu sözünü yerine getirmek için belediyenin kamulaştırmayı bitirdik sözü çerçevesinde yer teslimini bekliyor. Belediyenin yer teslimi yapamaması nedeniyle milletvekilinin de eli kolu bağlı bulunuyor.

8 Kasım 2011 tarihinde Kdz. Ereğli'nin Kestaneci Mahallesi'nde gerçekleştirilen Uzun Mehmet'i Anma törenlerinde bir ilk yaşanmış ve yöre milletvekili belediyenin Uzun Mehmet Müzesi ve Anıtı projesine tam destek vererek, yer teslimini yaptığınızda ben bu konuyu Kültür ve Turizm Bakanlığı'na projelendireceğim ve ardından da aynı bakanlığa yapımını yaptırtacağım sözünü törene katılanların huzurunda açıklamıştı. Milletvekilinin bu çıkışı üzerine gözler belediyenin yer teslimine çevrildi. Törende Bu alanda kamulaştırma tamam açıklamasını yapan belediyenin yer teslimini gerçekleştirememesi nedeniyle milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan'ın Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde yapacağı öncelikle proje girişimi başlatamadı.
Belediyenin yer tesliminde göstereceği hızlılık projelendirmenin hemen başlatılmasını ve ardından da inşasının bu yıl içinde bitirilmesini sağlayacak. Şimdi gözler belediyede. Kestaneci Mahallesi'ndeki Uzun Mehmet Anıtı'nın yer teslimi yapılır ise, bu alanda hem kömürcülüğü, hem kömürcülüğün müzesi ve de Uzun Mehmet'i anlatan sanatsal çalışmalar başlatılacak.